Lippajärven päiväkoti

Lippajärven päiväkoti toimii vuodesta 2020 väliaikaisesti kolmessa eri osoitteessa.

A-talon ryhmät Simpukat, Vehkat ja Lumpeenkukat toimivat helmikuusta 2020 Kilossa, osoitteessa Kilonkallionkuja 8. A-talo on muuttamassa elokuussa takaisin Lippajärvelle Träskändän päiväkodin tiloihin, osoitteeseen Lippajärventie 44, 02940 Espoo. Tarkka ajankohta selviää myöhemmin. Esiopetusryhmä Kaislat on siirtynyt Auroranniityn päiväkotiin maaliskuusta 2020, osoitteeseen Heiniemenpolku 1. B-talon ryhmät Sudenkorennot ja Vesikirput jäivät toimimaan normaalisti Lippajärvelle, osoitteeseen Tammihaantie 6.

Lippajärven päiväkoti sijaitsee rauhallisella ja luonnonläheisellä alueella. Myös Kilossa yksikkö toimii luonnonhelmassa, Kilonkallion suojaisalla ja rauhallisella asuinalueella. Kilon juna-asema ja Leppävaaran palvelut löytyvät läheltä.

Lippajärven päiväkotin toiminnan lähtökohtana on turvallinen, lapsen ja perheen tarpeita vastaava varhaiskasvatus, jossa lapsi kohdataan yksilöllisesti, vahvuuksia tukien ja rohkaisten. Lapsen hyvinvoinnin perustana on tiivis yhteistyö perheiden ja varhaiskasvatuksen välillä. Lippajärven päiväkodilla luonto ja ulkoilu on vahvana osana toiminta-ajatustamme. Sijaintimme antaa oivan mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn ja ulkoiluun, ja hyödynnämme näitä toiminta- ja oppimisympäristöjä arjen toiminnassa. Lisäksi toiminnassamme korostuu lasten kanssa liikkuminen, leikki ja lasten osallisuus. Kehitämme yhdessä toimimisen taitoja, toisten huomioimista ja arjen taitoja. Arvioimme ja kehitämme toimintaamme säännöllisesti.