Lippajärven päiväkoti

Toiminta-ajatus

Lippajärven päiväkodin toiminnan lähtökohtana on turvallinen, lapsen ja perheen tarpeita vastaava varhaiskasvatus, jossa lapsi kohdataan yksilöllisesti, vahvuuksia tukien ja rohkaisten. Pyrimme kiireettömään ilmapiiriin ja arvostavaan kohtaamiseen. Lapsen hyvinvoinnin perustana on tiivis yhteistyö perheiden ja varhaiskasvatuksen välillä.

Lippajärven päiväkodilla luonto ja ulkoilu on vahvana osana toiminta-ajatustamme. Sijaintimme antaa oivan mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn ja ulkoiluun, ja hyödynnämme näitä toiminta- ja oppimisympäristöjä arjen toiminnassa. Lisäksi toiminnassamme korostuu lasten kanssa liikkuminen, leikki ja lasten osallisuus. Kehitämme yhdessä toimimisen taitoja, toisten huomioimista ja arjen taitoja. Lapsen mielenkiinnon kohteita huomioidaan ja toimintaa toteutetaan näiden kautta. Teemme lasten kanssa projekteja ja teematyöskentelyä sekä lapset saavat osallistua juhlien ja retkien suunnitteluun.

Arvioimme ja kehitämme toimintaamme säännöllisesti henkilökunnan kesken. Päiväkodin oman henkilökunnan lisäksi yksikössä työskentelee laaja-alainen varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Teemme yhteistyötä varhaiskasvatuksen kieli- ja kulttuuriopettajan, neuvolan, lasten terapeuttien ja opettajien kanssa.

Kuvat/B-talo

Kuvat/A-talo

Sijainti

Lippajärven päiväkoti toimii kolmessa osoitteessa.

Lippajärven A-talolla Lippajärventie 44, toimii kolme lapsiryhmää: Vehkat (2-5v), Lumpeenkukat (2-5v) ja Simpukat (1-3v)

Lippajärven B-talolla Tammihaantie 6, toimii kaksi lapsiryhmää: Sudenkorennot (2-5v) ja Vesikirput (1-3v)

Auroranniityn päiväkodilla, Heiniemenpolku 1, toimii Lippajärven esiopetusryhmä Kaislat.

Toimintakalenteri

Päiväkodin omasta toimintakalenterista voit seurata yksikön toimintaa, tapahtumia ja tiedotteita. Lippajärven päiväkodin toimintakalentereihin voit tutustua täältä:

Lippajärven toimintakalenteri

Auroranniityn toimintakalenteri

Tutustuminen päiväkotiin

Arvostamme avointa yhteistyötä perheiden kanssa. Lapsen aloittaessa päiväkodissa perheen on mahdollisuus tutustua päiväkodin arkeen 1-2 viikon ajan. Tutustumisaika suunnitellaan yksilöllisesti, perheen tarpeet huomioiden. Päivittäisten keskustelujen rinnalla säännöllisesti toistuvat varhaiskasvatuskeskustelut ovat tärkeä yhteistyömuoto koko varhaiskasvatuksen ajan.

Tärkeitä lomakkeita ja asiakirjoja löydät täältä:

Lomakkeet

Varhaiskasvatussuunnitelmat

Esiopetuksen opetussuunnitelma