Suomenojan päiväkoti

Päiväkoti on vuorohoitopäiväkoti, joka tarjoaa 1-6 vuotiaille turvallista varhaiskasvatusta ympäri vuorokauden. Päiväkoti on tarkoitettu pääsääntöisesti niille lapsille, jotka tarvitsevat yöhoitoa.

Sijainti:
Suomenojan päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Suomenojalla. Päiväkoti on hyvien liikenneyhteyksien varrella. Päiväkotiin on helppo saapua niillä julkisilla kulkuvälineillä, jotka kulkevat Merituulentiellä, Finnoontiellä tai Länsiväylällä.

Ryhmät:
Päiväkodissamme toimii viisi lapsiryhmää: Repolaiset, Napaketut, Ketunpojat, Hukat ja Sudet. Susien ryhmä toimii esiopetusryhmänä. 

Toiminta-ajatus:
Päiväkodin toiminnassa painotamme vuorovaikutustaitoja ja pysyviä ihmissuhteita kodinomaisessa kasvuympäristössä. Tuttujen aikuisten saatavuus ja läsnäolo antavat hyvät mahdollisuudet pienen kulkijan kokea päiväkotimme kodiksi, johon on mukava ja turvallista tulla ja jossa vallitsee kodinomainen kasvuympäristö. Korostamme yhteistyötä huoltajien kanssa, suvaitsevuutta, lapsen aitoa kuuntelemista ja turvallista syliä.

Lapset ovat mukana suunnittelemassa toimintaamme ja mm. näin lapsen osallisuus näkyy toiminnassamme. Tarjoamme lapsille joka päivä monipuolista liikuntaa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Lähiympäristössämme sijaitsee paljon monenlaiseen liikuntaan mahdollistavia paikkoja joita hyödynnämme.

Suomenojan päiväkodin toimintakalenteri