Saapasaukion päiväkoti

Yhteystiedot 
Päiväkotimme sijaitsee kerrostalon alakerrassa Laurinlahden koulun vieressä.
Meri, metsä ja puistot sekä urheilukentät ovat lähellä, pienenkin retkeilijän ulottuvilla.
Toimintamme alkoi vuonna 1992.

Ryhmät
Päiväkodissamme toimii kaksi lapsiryhmää: Töppöset ja Bootsit. Varhaiskasvatusta on 1-5-vuotiaille lapsille

Toimintaperiaatteet
Toteutamme lapset perheineen huomioivaa kokonaisvaltaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta kiireettömässä, turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä.

Saapasaukion päiväkodissa on avoin, positiivinen ja viihtyisä oppimisympäristö, jossa lapsen on hyvä leikkiä, kasvaa ja kehittyä sosiaaliseksi ja hyvän itsetunnon omaavaksi yksilöksi.

Toimimme lasten kanssa päivittäin pienryhmissä ja toimintaamme sisältyvät lapselle ominaiset tavat toimia: liikunta, taiteellinen kokeminen ja ilmaisu, leikki ja tutkiminen. Kuukausittain meillä on yhteisiä lauluhetkiä ja vuoden mittaan koko talon tapahtumia ja juhlia. Ulkoilu on osa lapsen jokaista päivää.

Yhteistyö vanhempien kanssa
Toivomme, että tuttu turvallinen aikuinen voi olla mukana noin kaksi viikkoa lapsen aloittaessa varhaiskasvatuksen. Tutustumisjakson aikana varhaiskasvatuksen arki tulee vanhemmille tutuksi, jolloin on helpompi suunnitella yhteisiä toimintatapoja ja osallistua.

Kestävä kehitys
Kestävän kehityksen arvot sisältyvät päivittäiseen toimintaamme. Kierrätämme jätteet, kulutamme ekologisesti ja opastamme lapsia kestävään kehitykseen.