Merenkulkijan päiväkoti

Yhteystiedot 
Merenkulkijan päiväkoti on aloittanut toimintansa marraskuussa 1989. Päiväkotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, samassa pihapiirissä Espoonlahden kirkon kanssa. Ihan viereen odotamme saapuvaksi Lippulaiva-kauppakeskusta kirjastoineen. Lähitulevaisuudessa matkaamme kätevästi retkikohteisiin Metrolla.

Ryhmät
Päiväkodissamme tarjotaan varhaiskasvatusta 1-6-vuotiaille. Yksikkömme koostuu 5 lapsiryhmästä: Peränpitäjät, Laivahiiret, Tähystäjät, erityisryhmä Merikarhut ja esiopetusryhmä Messipojat.

Tilat
Päiväkotimme tilat on suunniteltu yhteen tasoon, merta kulkevan laivan henkeen. Useat jakotilat mahdollistavat hyvin pienryhmätoiminnan. Vaihtelevamaastoinen oma piha innostaa liikkumaan.

Toimintaperiaatteet
Meille on tärkeää, että lapsella on turvallinen ja kiireetön päivä yhdessä kavereiden kanssa. Merenkulkijan päiväkodin toimintakulttuurissa painottuu leikki, tunnetaidot ja aikuisen toiminta oppimisen tukena. Arvostamme jokaista lasta omana itsenään. Toiminnan suunnittelu perustuu lasten vahvuuksiin, taitoihin ja mielenkiinnon kohteisiin.

Toteutamme toimintaa pienemmissä ryhmissä. Pienryhmässä lapsi saa oppia ja kasvaa omassa tahdissaan.

Yhteistyö vanhempien kanssa
Toivomme että tuttu turvallinen aikuinen voi olla mukana noin kaksi viikkoa lapsen aloittaessa varhaiskasvatuksen. Tutustumisjakson aikana varhaiskasvatuksen arki tulee vanhemmille tutuksi, jolloin on helpompi suunnitella yhteisiä toimintatapoja ja osallistua.

 2019-2020 hankkeet  Merenkulkijassa

Ihmeelliset vuodet

Ilo kasvaa liikkuen

Lapsen kielitaidon kehittyminen-Aarviointityöväline varhaiskasvatuksen henkilöstölle-pilotti

Tasa-arvo 6-hanke

Merenkulkijan päiväkodin toimintakalenteri