Uusi kaksikielinen ryhmä aloittaa toiminnan Matinraitin päiväkodissa 2.8.2021

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.3.2021 klo 9.31

Matinraitin päiväkodissa on käynnistymässä kaksikielinen varhaiskasvatusryhmä (suomi-englanti) 4-5-vuotiaille lapsille elokuussa 2021. Tavoitteena on, että jatkossa kaksikielisessä ryhmässä olisi myös esiopetusta.

Kaksikielisessä varhaiskasvatuksessa toiminta suunnitellaan niin, että kahdella kielellä toteutetusta varhaiskasvatuksesta muodostuu kokonaisuus, jossa molemmat kielet ovat läsnä ja kehittyvät vähitellen henkilöstön mallintamisen ja lasten aktiivisen toiminnan kautta.

Toiminta perustuu Espoon varhaiskasvatussuunnitelmaan (2019) kahta kieltä rikasteisesti käyttäen. Ryhmässä työskentelee varhaiskasvatuksen lastenhoitaja ja kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa, joista toinen käyttää pääsääntöisesti englannin kieltä.

Mikäli olet kiinnostunut kaksikielisestä varhaiskasvatusryhmästä, täytä uusi varhaiskasvatushakemus 30.4.2021 mennessä osoitteessa https://espoonvarhaiskasvatus.fi/. Kaksikieliseen ryhmään haetaan kirjaamalla lisätiedot kohtaan toive kaksikielisestä ryhmästä. Jo aiemmin jätettyjen hakemusten tietoja on mahdollista muuttaa. Olethan silloin yhteydessä palveluohjaukseen.

Varhaiskasvatuspaikkatilanteen takia kaksikielisen ryhmän paikoista varataan syksyllä 2021 noin puolet Matinraitin päiväkodissa sisällä oleville lapsille.

Ryhmän muodostamisessa huomioidaan lasten ikärakenne. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, suoritetaan hakijoiden kesken arvonta. Hakulomakkeeseen on kirjattava myös 2. vaihtoehto. Mikäli kaikki halukkaat eivät mahdu ryhmään, osoitetaan heille toinen varhaiskasvatuspaikka. Huomioithan, että kaksikieliseen ryhmään sijoittuvan lapsen sisarus/sisarukset eivät välttämättä mahdu Matinraitin päiväkotiin.

Lisätietoja
Tiina Häikiö
Matinraitin varhaiskasvatusyksikön johtaja,
p. 040 639 4888
tiina.haikio@espoo.fi