Lasten yksilöllinen huomiointi sai parhaat pisteet varhaiskasvatuksen asiakaskyselyssä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.1.2018 klo 8.54

Pääkaupunkiseudulla asukkaat ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä kuntien varhaiskasvatuspalveluihin. Tulokset ilmenevät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhteisen asiakaskyselyn tuloksista. Se toteutettiin loka- ja marraskuussa 2017 kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten vanhemmille.

Espoossa huoltajien antama yleisarvosana varhaiskasvatukselle oli erittäin hyvä, 4.44 asteikolla 1 – 5. Tyytyväisimpiä oltiin lapsen varhaiskasvatuksessa aloittamisen onnistumiseen sekä lapsen kasvatukseen ja huomioimiseen yksilönä. Vuoden 2014 ja vuoden 2011 tuloksiin verrattuna aihealueiden kokonaiskeskiarvot ovat pysyneet lähes samalla tasolla.

Asiakaskysely antaa vanhemmille mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kehittämiseen. Kyselyn tuloksia käsitellään kevään 2018 aikana Espoon varhaiskasvatuksen toimipaikoissa yhdessä vanhempien kanssa. Vanhemmat voivat myös näissä tilaisuuksissa vaikuttaa, miten espoolaista varhaiskasvatustoimintaa kehitetään saadun palautteen pohjalta.

Kyselyn tulokset julkaistaan tänään kuntien yhteisessä seminaarissa Vantaan kaupungintalolla klo 10-12.  Seminaaria voi seurata suorana täältä.

Yhteenveto Espoon (pdf, 26720 Kt) tuloksista ja pääkaupunkiseudun (pptx, 3298 Kt) tuloksista.

Kyselyn tuloksista lisätietoja antaa:
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845