Toimintaa kotona oleville lapsille

Monen meidän elämä ja arki on viime päivien aikana mullistunut - niin ison kuin pienenkin ihmisen.
Lapsiperheiden yhdessäoloaika on lisääntynyt ja useassa perheessä pohditaan, miten ajan käyttää tänä poikkeavana aikana.

Osa vinkeistä sopii hyvin myös perheen isommille.

Olemme tehneet teitä ajatellen sivuston, jossa on koottuna tekemistä kotona oleville lapsille. Sivustolle julkaistaan uutta tekemistä parin päivän välein. ”Tekemiset” ovat meidän oman henkilöstömme ehdotuksia teille ja ne on helposti toteutettavissa kotioloissa.

Toimintavinkkejä kotiin Google Sitesissä

Toivomme teille innostavia ja hauskoja hetkiä lasten kanssa!

Lukeminen

  • lapselle lukeminen: kuvakirjat, pitkät tarinat, lukemisesta kertominen ja keskustelu
  • sadutus: Sadutuksella kuunnellaan lasta.Sadutus antaa läheisyyden ja turvallisuuden tunteen tässä ja nyt. Myös kriisin hetkellä on hyvä saduttaa – kuunnella sitä, mitä toinen haluaa kertoa. Sadutus kutsuu puhumaan, kohtaamaan.
  • Lukulumo on varhaiskasvatukseen suunnattu digitaalinen työkalu, joka tarjoaa laajan valikoiman kuvakirjoja suomeksi ääneen luettuina. Helppokäyttöisen sovelluksen avulla voit kuunnella suurta osaa kirjoista myös kymmenillä eri kielillä.

Pelaaminen ja digitaaliset ympäristöt

  • muistipelit, lautapelit, korttipelit
  • Pikkulin pelit tarjoavat iloa, leikkiä ja oppimista turvallisessa ja kauniissa ympäristössä.
  • Pikku Kakkosen Eskari on sovellus, joka täydentää Pikku Kakkosen alle kouluikäisille suunnattuja vuorovaikutteisen digitaalisen leikin palveluja.
  • Kaupassakäyntiä voi harjoitella Papunetin Papumarketissa.
  • Oppi&Ilo -sivustolla on paljon erilaisia, eri ikäisille suunnattuja pelejä.

Tekemistä ulkona

Muuta kivaa tekemistä

Konserttikeskus on vienyt elävän musiikin ilosanomaa lapsille ja nuorille kouluihin ja päiväkoteihin jo lähes 60 vuotta. Konserttikeskuksen etäkonserttien avulla Konserttikeskus tarjoaa sisältöä tässä poikkeustilanteessa. Etäkonsertin voi katsoa livenä silloin kun se lähetetään tai taltioituna sisältönä omaan toimintaan sopivana ajankohtana. Yksi konsertti kestää noin 40 minuuttia.