Koululaistoiminta

Espoonlahden asukaspuistoissa järjestetään pienille koululaisille (suunnattu ensisijaisesti 1. ja 2. luokkalaisille) avointa ja maksutonta vapaa-ajan toimintaa iltapäivisin. Tavoitteena on luoda yhdessä lasten kanssa viihtyisä, turvallinen ja toisia kunnioittava ilmapiiri.

Puiston henkilökunnalla on valvontavastuu, mutta ei hoitovastuuta lapsista. Ensisijainen vastuu lapsesta puistotoiminnassa on lapsen huoltajilla. Puiston henkilökuntaa ei ole mitoitettu yksittäisestä lapsesta huolehtimiseen, ohjaamme lapsia omaehtoiseen toimintaan ja puutumme asioihin tilannekohtaisesti.

Iltapäivätoiminta sopii oma-aloitteisille ja jo jonkin verran itsestään huolehtiville lapsille. Tarvittaessa henkilökunta voi yhdessä lapsen vanhempien kanssa arvioida yksittäisen lapsen valmiudet osallistua iltapäivätoimintaan.

Koululainen ilmoittautuu henkilökunnalle saapuessaan puistoon ja lähtiessään puistosta kotiin. Puistoon on myös mahdollisuus tulla aamuisin odottamaan koulun alkamista. Aamutoimintaan ilmoittaudutaan etukäteen asukaspuistoon.

Puistossa lapset voivat askarrella, leikkiä, pelata, lukea, tehdä läksyjä jne. omatoimisesti tai ohjatusti. Toimintaa suunniteltaessa pyritään huomioimaan lasten tarpeet ja toiveet.

Lapselle on mahdollisuus tilata puistoon maksullinen välipala. Välipala haetaan Espoon kaupungin sivuilta löytyvällä hakemuksella tai puistosta saatavalla paperisella lomakkeella. Välipala tarjotaan klo 13.30 – 14.30. Välipalan hinta on 51 euroa/kk. Välipala on vähälaktoosinen, mutta muita erityisruokavalioita ei ole mahdollista huomioida. Välipalaa ei tarjota koulujen loma-aikoina.

Tervetuloa yhdessä lapsen kanssa tutustumaan puistoon ja sopimaan iltapäiväkäytännöistä.