Leppävaaran asukaspuisto

Toistaiseksi asukaspuistossa ulkotoimintaa - otattehan mukaanne omat ulkolelut

Tiedotammme syksyn toiminnasta, viikko-ohjelmasta ja tilavuokrauksesta heti, kun saamme lisätietoa avoimen varhaiskasvatuksen järjestämisestä syyskaudella 2020.

Toiminta on vain ulkotoimintaa, jossa huomioidaan turvavälit. Tämän vuoksi esim. vesileikit ja grillaaminen eivät tänä kesänä ole mahdollisia.

Asukaspuistojen sisätilat pidetään suljettuina. Wc-tiloja saa kuitenkin käyttää tarvittaessa, mutta tällöinkin tulee huomioida 2 m:n turvaväli sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistojen leluvarastot pidetään toistaiseksi suljettuina. Otattehan siis mukaanne omat ulkolelut.
 

Enintään 50 henkilöä kerrallaan puistoilemaan

Käyttäjämäärä pyritään puistoissa rajaamaan enintään 50 henkilöön (lapset, huoltajat ja henkilöstö) kerralla. Kerääntymistä ja kokoontumista on vältettävä. Henkilökunta valvoo käyttäjämääriä, mutta vastuu turvallisesta asukaspuiston käyttämisestä on myös asiakkailla itsellään.

Punainen merkki asukaspuiston portilla kertoo, kun puiston käyttäjämäärä on hetkellisesti täynnä.

Lapsilla tulee olla mukana omat vesipullot sekä ruokailuvälineet, puistosta ei anneta astioita lainaksi. Huomioikaa, että jääkaappi ja mikro eivät valitettavasti ole käytössä. Koululaisille mukaan repussa säilyvät eväät. Säänmukainen pukeutuminen on tärkeää, sillä myös sadesäällä olemme nyt ulkona koko päivän.

Mahdollisuus vuokrata asukaspuiston tiloja juhla/kokouskäyttöön alkaa aikaisintaan elokuussa.


 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Asukaspuisto on tarkoitettu eri-ikäiselle lapsille vanhempineen/hoitajineen sekä varhaisnuorille. Puisto tarjoaa mahdollisuuden sekä omaehtoiseen että ohjattuun toimintaan.Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kävijöiltä saadun palautteen, toiveiden ja ideoiden pohjalta.
 

Puiston ulkotilat ja leikkivälineet ovat kaikkien käytössä. Kouluaikoina sisätilat ovat koululaisten käyttössä iltapäivisin. Puistotalo on pieni ja kodikas rintamamiestalo, piha-alue on aidattu. Puiston piha-alue on vapaasti käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lapset on vakuutettuja tapaturman varalta puiston alueella toiminta-aikana. Alle kouluikäiset lapset ovat aina puiston toiminnassa yhdessä oman vanhemman tai lasta hoitavan muun aikuisen seurassa. Ohjatun toiminnan parissa lapset pääsevät yhdessä toisten perheiden kanssa jumppaamaan ja liikkumaan, kokeilemaan käsillätekemisen iloa, tuntemaan musiikin, rytmin ja tanssin riemua sekä kokemaan erilaisia taide-elämyksiä esim. nukketeatterin keinoin. Vuodenajat ja juhlapyhät rytmittävät puiston toimintaa, juhlia ja tapahtumia.

Asukaspuisto on omatoimisen koululaisen vapaa-ajan viettopaikka, jossa oleskelu perustuu vanhemman ja lapsen väliseen sopimukseen. Päivittäin puistossa käyvästä koululaisesta tulee täyttää yhteystietolomake puistossa, jota saatetaan tarvita mm. tapaturmatilanteissa (katso koululaistoiminta). Viikoittain myös koululaisille on tarjolla erilaisia ohjattuja toimintahetkiä kädentaidoista yhteisleikkeihin. Puiston piha tarjoaa mahdollisuuden vuodenaikojen ja luonnon tutkimiseen, mihin kuuluvat erilaiset juhlat ja tapahtumat. Pienillä koululaisilla on mahdollisuus maksulliseen välipalaan koulujen toiminta-aikana. Puistossa voi syödä myös omia eväitä. Lisätietoja saa kohdasta koululaistoiminta, soittamalla tai käymällä puistossa.


MUISTUTUSOIKEUS
https://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Varhaiskasvatus/Lapsi_varhaiskasvatuksessa/Muistutusoikeus
 

Open playgrounds with staff

The open playgrounds with staff are intended for children of different ages and early teens as well as their parents and carers. The activity is open and free of charge, with no advance registration required.  The open playgrounds with staff offer the possibility for supervised morning and afternoon activities for young school children as well as for a snack subject to a fee.

The open playgrounds with staff offer activities to children and adults in instructed and self-directing groups indoors and outdoors. Children under school age attend the activities together with a parent or some other adult caring for them. The staff, clients and other cooperation partners plan together the operations of the residents’ parks. The residents’ parks may also offer clubs subject to a fee.

For schoolchildren
The open playgrounds with staff offer the possibility for morning and afternoon activities for young school children. During the school year, a snack subject to a fee is offered to the children. Further information is available from the instructors of the residents’ parks.

Leppävaaran asukaspuiston ajankohtaiset tiedotteet, viikko-ohjelman, tapahtumat ja vapaana olevat tilavuokrauspäivät löydät jatkossa varhaiskasvatuksen sähköisestä toimintakalenterista.

Linkki kalenteriin:

http://kalenteri.espoo.fi/10551