Koululaistoiminta

Asukaspuiston aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu pääsääntöisesti koululaisille, jotka ovat 1.- ja 2.-luokalla.

Asukaspuisto tarjoaa alueen itsenäisille koululaisille arkisin maksuttoman paikan, jossa he voivat aamuisin odottaa koulun alkamista, tavata kavereita, tehdä läksyjä, leikkiä, pelata, liikkua, askarrella ym. Puiston toiminta on sisä- ja ulkotoimintaa. Päivittäiset ohjatut puuhat muokkaantuvat kulloinkin paikalla olevien koululaisten määrän, innostuksen ja toiveiden mukaan. Etukäteen suunniteltua tarkkaa viikko- tai päiväohjelmaa ei ole. Lapsia kannustetaan sisätoiminnan lisäksi päivittäin myös ulkoiluun. Ulos siirrytään viimeistään klo 16, jolloin asukaspuisto sulkeutuu.

Toiminnan luonteen vuoksi puiston henkilökunnalla on valvontavastuu lapsista, ei hoitovastuuta. Puiston alueella koululaiset ovat tapaturmavakuutettuja. Tapana on, että lapsi ilmoittautuu ohjaajille saapuessaan sisään ja lähtiessään kotiin.

Asukaspuistoon ei tarvitse ilmoittautua. Koululaisista tulee kuitenkin täyttää yhteystietolomake, jonka saa asukaspuistosta.

Espoon kaupunki on järjestänyt koululaisille mahdollisuuden maksulliseen välipalaan. Välipalan hinta on 60,50 € kuukaudessa. Välipala tarjotaan, jos siihen sitoutuneita lapsia on vähintään viisi.  Välipala tarjotaan ma - pe klo 13.30 - 14.30. Vaihtoehtoisesti koululainen voi myös tuoda omat eväät puistoon. Lue lisää: Koululaisten välipalat asukaspuistoissa