Tapiolan asukaspuisto


Asukaspuistojen toiminta on toistaiseksi ulkotoimintaa. Asukaspuistojen sisätilat pidetään suljettuina.

Wc-tiloja saa kuitenkin käyttää tarvittaessa, mutta tällöinkin tulee huomioida 2 m:n turvaväli sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistoissa noudatetaan tällä hetkellä voimassa olevia Korona-ohjeita. Puistoon ei saa tulla, jos on vähänkin sairaana. Puistossa tulee myös huomioida turvavälit sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Viranomaislinjausten mukaan tilojen kuntalaiskäyttöä asukaspuistoissa ja päiväkodeissa voidaan jatkaa alle 20-vuotiaiden säännöllisen harrastustoiminnan osalta noudattaen tiukasti Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän asettamia rajoituksia. Aikuisten toimintaan sekä yksittäisiin tapahtumiin liittyvät rajoitukset pysyvät ennallaan, eli tilavarauksia aikuisten toimintaan tai yksittäisiin tilaisuuksiin ei edelleenkään myönnetä.

Suomi tutuksi -toimintaa ei toistaiseksi järjestetä. 

Asukaspuistoissa järjestetään toimintaa pienille koululaisille. Toiminta on pääsääntöisesti ulkotoimintaa. Koululaisten välipalahetken aikana huomioidaan hygieniaohjeet ja turvavälit.

Osa koululaista on ilmoittautunut maksulliselle välipalalle ja osalla on omat eväät. Mikäli lapsia on paljon, välipalahetki porrastetaan.


Tavoitteenamme on:

  • tarjota pienille koululaisille turvallista iltapäivätoimintaa
  • toimia alueen lapsiperheiden olohuoneena ja kotipihana
  • tukea lapsuutta ja vanhemmuutta
  • kannustaa asukkaita yhteisölliseen toimintaan

Alueen asukkkaat ovat tervetulleita toiminnan suunnitteluun.