Koululaistoiminta

KOULULAISTOIMINTA OLARIN ASUKASPUISTOSSA

lukuvuonna 2021-2022

Asukaspuisto on kaiken ikäisille koululaisille turvallinen ja maksuton vapaa-ajanviettopaikka. Olarin puisto on avoinna arkisin klo 07.50-16.00 ja meille voi tulla ennen kouluunlähtöä, sekä iltapäivällä koulun jälkeen.

Olarin puistossa koululaistoiminta sisältää suunnitelmallista lasten kasvua, kehitystä ja oppimista edistävää toimintaa monipuolisesti. Lapset pääsevät osallistumaan toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Ohjattuun toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Asukaspuistojen toiminta perustuu Espoon varhaiskasvatussuunnitelmaan Espoon varhaiskasvatussuunnitelma (pdf, 4098 Kt)

Meille on tärkeää, että koululaiset pääsevät solmimaan hyviä kaverisuhteita ja voivat leikkiä, pelata lautapelejä/pihapelejä, askarrella, piirtää, syödä omia eväitä, olla kavereiden kanssa turvallisessa ympäristössä.

Asukaspuiston henkilöstö on kasvatusalan koulutuksen saanutta, osaavaa ja motivoitunutta tukemaan perheitä heidän arjessaan. Olarin puiston henkilökunta tekee avointa ja luottamuksellista yhteistyötä koululaisten perheiden kanssa tarpeen mukaan. Puistossa lapset ovat vanhempiensa vastuulla, mutta henkilökunnalla on valvonta vastuu. Koululaisten puistoon tulemiset ja poistumiset ovat lapsen ja vanhemman välisiä sopimuksia. Iltapäivätoiminta sopii hyvin oma-aloitteellisille ja jo jonkin verran itsestään huolehtiville lapsille. Kannustamme ja ohjaamme lapsia omaehtoiseen toimintaan. Tavoitteena on luoda yhdessä lasten kanssa viihtyisä, turvallinen ja toisia kunnioittava ilmapiiri.

1.2.- luokkalaisille maksullinen välipala

1.-2. luokkalaiselle koululaiselle on mahdollisuus hakea maksullista, kunnallista välipalaa, hinta on 60,50 €/kk, välipalalle haetaan Espoon kaupungin sivuilta löytyvällä hakemuksella, tai puistosta saatavalla paperisella hakemuksella. Maksullista välipalaa voi hakea ympäri vuoden. Koulujen loma-aikoina ei ole välipalatoimintaa.

Lisätietoa toiminnastamme saatte asukaspuistosta. p.046-8771348, olarin.asukaspuisto@espoo.fi

Seuraa meitä Facebookissa @OlarinasukaspuistoEspoo