Koululaistoiminta

Koululaiset voivat tulla Leppävaaran asukaspuistoon aamulla ennen kouluun menoa ja iltapäivällä. Asukaspuistossa koululaisten on mahdollista leikkiä kavereiden kanssa, askarrella, ulkoilla, pelata pelejä tai tehdä vaikka läksyjä. Toiminta perustuu lasten mukavaan yhdessäoloon aikuisen läsnä ollessa. Asukaspuisto sopii hienosti omatoimiselle koululaiselle.

Puistossa ollessaan lapsi on vanhempien vastuulla. Puiston henkilökunnalla on valvontavastuu lapsista, ei hoitovastuuta. Henkilökunta siis valvoo lapsia ja puuttuu ristiriitatilanteisiin. Tapana on, että lapsi ilmoittautuu henkilökunnalle saapuessaan puistoon ja lähtiessään puistosta kotiin.

Koululaisista täytetään yhteystietolomake, jonka saa asukaspuistosta. Tietoja saatetaan tarvita tapaturma- ja muissa hätätilanteissa. HUOMIO ERITYISESTI UUDET SYKSYLLÄ 2020 ALOITTAVAT KOULULAISET -> Puistoon on hyvä tulla tutustumaan yhdessä lapsen kanssa hyvissä ajoin ennen kuin lapsi alkaa käydä säännöllisesti. Tutustumisen yhteydessä täytetään yhteystieto- ja välipalalomakkeet.

Välipala

Asukaspuistoissa tarjotaan ilmoittautuneille 1-2 luokilla oleville koululaisille maksullinen välipala ma - pe n. klo 13-14.

Välipalaruokailuun ilmoittaudutaan viimeistään kuukauden kolmannella viikolla, jolloin välipalan saa seuraavan kuukauden alusta. Samoin menetellään haluttaessa irtisanoutua ruokailusta seuraavan kuukauden alusta lukien. Lomakkeen saa internetistä tai asukaspuistoista.Välipalaruokailu päättyy automaattisesti kevään toimintakauden lopussa. Välipalaa ei tarjota koulujen loma-aikoina. Välipala maksaa 60,50€ kuukaudessa. 

Puistoissa tarjottavat välipalat ovat monipuolisia ja ravitsevia. Välipalat sisältävät päivittäin vilja- ja maitotaloustuotteita sekä tuorepalan tai hedelmän. Erityisruokavalioita ei ole mahdollista tarjota. Puistossa voi syödä myös omia eväitä.