Leppävaaran asukaspuisto

Arvoisat perheet!

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti 16.2.2021, että Leppävaaran asukaspuiston toiminta jatkuu nykyisessä osoitteessa Pikkulinnunreitti 16.

Espoon Tilapalveluja pyydetään tekemään tiloihin rakennuksen elinkaarta jatkavia korjauksia.

Toiminta puistossa jatkuu ennallaan ja toivotamme kaikki käyttäjämme tervetulleiksi!

Turvallisuus ja terveys on meille tärkeää. Noudatamme tarkasti THL:n ja Espoon kaupungin ohjeistusta Koronaan liittyen.

Keväisin terveisin, Espoon suomenkielinen varhaiskasvatus

____________________________________________________________________

Asukaspuistojen toiminta on toistaiseksi ulkotoimintaa. Asukaspuistojen sisätilat pidetään suljettuina. Wc-tiloja saa kuitenkin käyttää tarvittaessa, mutta tällöinkin tulee huomioida 2 m:n turvaväli sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistoissa noudatetaan tällä hetkellä voimassa olevia Korona-ohjeita. Puistoon ei saa tulla, jos on vähänkin sairaana. Puistossa tulee myös huomioida turvavälit sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistoissa järjestetään toimintaa pienille koululaisille. Toiminta on pääsääntöisesti ulkotoimintaa. Koululaisten välipalahetken aikana huomioidaan hygieniaohjeet ja turvavälit. Osa koululaista on ilmoittautunut maksulliselle välipalalle ja osalla on omat eväät. Jääkaappia ei saa käyttää, joten omien eväiden tulee olla sellaisia, että niitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin. Mikäli lapsia on paljon, välipalahetki porrastetaan.

VIIKKO-OHJELMA

tiistai/ tuesday
SADUN LUMO KLO 10
loru-/satuhetki ulkona
storytelling outside at 10

keskiviikko/wednesday
LEIKIN AIKA KO 10
perheliikkari ulkona
playing outside at 10

torstai/thursday
TORSTAIN TAIKA KLO 10
kädentaitoja, nukketeatteria, tapahtumia ym.
changing program etc. at 10

perjantai/friday
RYTMINRIEMU KLO 10.30
laulutuokio ulkona
Grilli omille eväille klo 11
singing outside at 10.30

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Asukaspuistot on tarkoitettu eri-ikäisille lapsille ja varhaisnuorille sekä heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Toiminta on avointa ja maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.  Asukaspuistot tarjoavat pienille koululaisille mahdollisuuden valvottuun aamu- ja iltapäivätoimintaan sekä maksulliseen välipalaan.

Asukaspuistot tarjoavat toimintaa lapsille ja aikuisille ohjatuissa ja itseohjautuvissa ryhmissä sisällä ja ulkona. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan yhdessä vanhemman tai muun heitä hoitavan aikuisen seurassa. Asukaspuistojen henkilökunta, asiakkaat ja muut yhteistyötahot suunnittelevat toimintaa yhdessä. Asukaspuistoissa voi toimia myös maksullisia kerhoja.

 

Leppävaaran asukaspuisto
Puiston ulkotilat ja leikkivälineet ovat kaikkien käytössä. Kouluaikoina sisätilat ovat koululaisten käyttössä iltapäivisin. Puistotalo on pieni ja kodikas rintamamiestalo, piha-alue on aidattu. Puiston piha-alue on vapaasti käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lapset on vakuutettuja tapaturman varalta puiston alueella toiminta-aikana. Alle kouluikäiset lapset ovat aina puiston toiminnassa yhdessä oman vanhemman tai lasta hoitavan muun aikuisen seurassa. Ohjatun toiminnan parissa lapset pääsevät yhdessä toisten perheiden kanssa jumppaamaan ja liikkumaan, kokeilemaan käsillätekemisen iloa, tuntemaan musiikin, rytmin ja tanssin riemua sekä kokemaan erilaisia taide-elämyksiä esim. nukketeatterin keinoin. Vuodenajat ja juhlapyhät rytmittävät puiston toimintaa, juhlia ja tapahtumia.

Asukaspuisto on omatoimisen koululaisen vapaa-ajan viettopaikka, jossa oleskelu perustuu vanhemman ja lapsen väliseen sopimukseen. Päivittäin puistossa käyvästä koululaisesta tulee täyttää yhteystietolomake puistossa, jota saatetaan tarvita mm. tapaturmatilanteissa (katso koululaistoiminta). Viikoittain myös koululaisille on tarjolla erilaisia ohjattuja toimintahetkiä kädentaidoista yhteisleikkeihin. Puiston piha tarjoaa mahdollisuuden vuodenaikojen ja luonnon tutkimiseen, mihin kuuluvat erilaiset juhlat ja tapahtumat. Pienillä koululaisilla on mahdollisuus maksulliseen välipalaan koulujen toiminta-aikana. Puistossa voi syödä myös omia eväitä. Lisätietoja saa kohdasta koululaistoiminta, soittamalla tai käymällä puistossa.

Leppävaaran asukaspuiston ajankohtaiset tiedotteet, viikko-ohjelman, tapahtumat ja vapaana olevat tilavuokrauspäivät löydät jatkossa varhaiskasvatuksen sähköisestä toimintakalenterista.

Linkki kalenteriin:

http://kalenteri.espoo.fi/10551

MUISTUTUSOIKEUS
https://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Varhaiskasvatus/Lapsi_varhaiskasvatuksessa/Muistutuso