Karakallion asukaspuisto

Kesällä 2021 Karakallion asukaspuisto on avoinna 24.6. asti. Avaamme jälleen ma 2.8. Lähin avoinna oleva asukaspuisto 28.6.-30.7. on Viherkallion asukaspuisto, Kievarinpoku 8, p. 046 877 1276.

AVOIN VARHAISKASVATUS SYKSYLLÄ 2020  - KEVÄÄLLÄ 2021 - KESÄLLÄ 2021

Asukaspusistot
Kaikki asukaspuistot ovat avoinna lukuun ottamatta Matinkylän asukaspusistoa, joka on remontissa.

Asukaspuistojen toiminta on toistaiseksi ulkotoimintaa. Asukaspuistojen sisätilat pidetään suljettuina. WC - tiloja saa kuitenkin käyttää tarvittaessa, mutta tällöinkin tulee huomioida 2 m:n turvaväli sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistoissa noudatetaan tällä hetkellä voimassa olevia Korona-ohjeita. Puistoon ei saa tulla, jos on vähänkin sairaana. Puistoissa tulee huomioida turvavälit sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia. Tilavuokraus ja muu ns. kuntalaiskäyttö asukaspuistoissa on keskeytetty toistaiseksi. Toimipisteiden henkilökunta peruu jo hyväksytyt tilavaraukset. Tiloja voidaan myöntää 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien säännölliseen, ohjattuun harrastustoimintaan. Toiminnassa on noudatettava voimassa olevia pandemiatilanteeseen liittyviä terveysturvallisuusohjeita.

Suomi tutuksi -toimintaa ei toistaiseksi järjestetä.

Asukaspuistoissa järjestetään toimintaa pienille koululaisille. Toiminta on pääsääntöisesti ulkotoimintaa. Koululaisten välipalahetken aikana huomioidaan hygieniaohjeet ja turvavälit. Osa koululaisista on ilmoittautunut maksulliselle välipalalle ja osalla on omat evät. Jääkaappia ei saa käyttää, joten omien eväiden tulee olla sellaisia, että niitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin. Mikäli lapsia on paljon, välipalahetki porrastetaan.

Asukaspuistojen leluvarastot pidetään toistaiseksi suljettuina. Henkilökunta ottaa esille toimintavälineitä vuoropäivä periaatteella.

Avoimet päiväkodit

Avoimet päiväkodit ovat toistaiseksi suljettuina. Näin sen takia, että avoimissa päiväkodeissa ei ole mahdollista järjestää ulkotoimintaa ja sisätiloissa lähikontakteja on mahdotonta välttää.

Kerhot

Kerhot aloittavat toimintansa 11.8.2021.

Karakallion asukaspuisto

Aukioloaika: ma - pe klo 8:00-16:00

Tilavarausasioita hoidetaan arkisin klo 8:00-9:30 välisenä aikana. Tilavuokraus ja muu ns. kuntalaiskäyttö asukaspuistoissa on keskeytetty toistaiseksi. Toimipisteiden henkilökunta peruu jo hyväksytyt tilavaraukset. Tiloja voidaan myöntää 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien säännölliseen, ohjattuun harrastustoimintaan. 

Karakallion asukaspuisto on tarkoitettu kaikille alueen lapsiperheille. Puisto tarjoaa mahdollisuuden sekä omaehtoiseen että ohjattuun toimintaan.

Puiston ulko- ja sisätilat sekä leikkivälineet ovat kaikkien käytössä. Poikkeuksena kerhopäivät, to ja pe klo 8:30-11:30, jolloin sisätilat ovat vain kerholaisten käytössä. (Kerhot noudattavat koulun lukuvuotta.)  Iltapäivisin puiston sisätilat on varattu koululaisille. Puiston piha-alue on vapaasti käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.  Lapset on vakuutettuja tapaturman varalta puiston toiminta-aikana. Alle kouluikäiset ovat asukaspuistossa aina oman aikuisen kanssa. 

Sisätilojen käyttöajat kouluvuoden aikana: ma-ke klo 8:00-13:00 avoin kaikille; to-pe 8:30-11:30 kerho; to-pe klo 11:30-13:00 avoin kaikille; ma-pe klo 13:00-16:00 vain koululaiset. Wc-tilat, eteisvälikkö (viileä) ja piha-alue on kaikkien käytettävissä. Koulujen loma-aikana: puiston sisätilat kaikkien käytettävissä klo 8:00-15:30.  Toistaiseksi sisätilat ovat asiaakilta suljettuna. Wc:t kuitenkin käytettävissä tuorvavälit ja käsihygieniaohjeet huomioiden.


Asukaspuisto on omatoimisen koululaisen vapaa-ajan viettopaikka, jossa oleskelu perustuu vanhemman ja lapsen väliseen sopimukseen. Koululaisesta tulee täyttää yhteystietolomake. Pienillä koululaisilla on mahdollisuus kaupungin maksulliseen välipalaan. Puistossa voi syödä myös omia eväitä.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN JA MUKAAN TOIMINTAAN! 

ULKOTOIMINNAN VIIKKO-OHJELMA  KESÄLLÄ 2021

TI:   Lauluhetki klo 10:15
KE: Toimintahetki  klo 9:30-11  

TO: Toimintahetki klo 10:15 tai liikunta/tehtäväratoja klo 10-14                                      

PE: Toimintahetki klo 10:15

https://kalenteri.espoo.fi/10122

Vauvaryhmä: Joka toinen keskiviikko klo 8:30-10:30. Ryhmä on tarkoitettu 0-12 kk vauvoille yhdessä oman aikuisen kanssa (ei isompia sisaruksia mukaan). Korona -tilanteen vuoksi ryhmään ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautuminen alkaa elokuussa2021 asukaspuisto.karakallio@espoo.fi: aikuisen ja lapsen nimi, lapsen ikä, puhelinnumero ja sähköposti. Mukaan mahtuu 10 aikuinen-vauva paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokoontumiset: Uusi ryhmä alkaa syksyllä 2021.

Grillaus: Grilli sytytetään perjantaisin sään salliessa, kun paikalla on vähintään 4 grillikuntaa. Jokainen tuo omat grillattavat sekä grillipihdit. Ruokailu tapahtuu ulkona. Huomioi, että puiston jääkaappi ja astiat eivät toistaiseksi ole käytettävissä. Kesän grillipäivät: 11.6, 18.6, 6.8, 13.8, 20.8 ja 27.8

Syksyn -21 luontoretkipäivä:  Lähdemme puistotalon edustalta klo 10:00. Oma istuinalusta ja pienet retkieväät mukaan.