Koululaistoiminta

Järvenperän asukaspuiston koululaistoiminta

Ma - Pe klo 8 – 16

Kulloonmäentie 20, 02940  ESPOO

Puh. 046 877 2631, jarvenperan.asukaspuisto@espoo.fi

Meidät löydät myös Facebookista!

Esimies Pirjo Kuusisto, puh. 050 525 2710

Pirjo.R.Kuusisto@espoo.fi

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on tällä hetkellä pääsääntöisesti ulkotoimintaa, kunnes toisin ilmoitetaan. Huonolla säällä voimme käyttää rajoitetusti ja hygieniaohjeet huomioiden myös sisätiloja. Toistaiseksi emme julkaise koululaisten kuukausiohjelmaa, vaan ohjattua toimintaa järjestetään tilanteen mukaan. Välineitä on rajoitetusti käytössä. Mikäli koronatilanne sallii, palaamme kuukausiohjelmien julkaisuun.

Asukaspuisto on koululaisille avoin ja maksuton vapaa-ajan viettopaikka. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti 1-2 luokkalaisille. Koululaisista täytetään yhteystietolomake, jonka saa puistosta ja he ovat tapaturmavakuutettuja asukaspuiston rakennuksessa ja piha-alueella aitojen sisäpuolella.

Koululaisesi voi tulla aamulla ennen kouluun menoa (klo 8 jälkeen) puistoon tai iltapäivällä koulun jälkeen. Asukaspuiston koululaisten toimintaan ei ilmoittauduta, vaan tuleminen perustuu lapsen ja vanhemman väliseen sopimukseen. Asukaspuisto sopii hienosti omatoimiselle koululaiselle.

Puistossa koululaisten on mahdollista leikkiä ulkona (ja sisällä) kavereiden kanssa omaan tahtiin. Toiminta perustuu lasten mukavaan yhdessä oloon henkilökunnan läsnäollessa.

Koululaisen on mahdollista:

  • Askarrella, leipoa ym. - tällä hetkellä satunnaisesti ja mahdollisuuksien mukaan
  • Pelata ulkona tai sisällä (lautapelit, palapelit, ulkoleikit) – pääsääntöisesti ulkotouhut tällä hetkellä, välineitä rajoitetusti käytössä
  • Tehdä läksyjä koululaisen ja vanhemman yhteisen sopimuksen mukaan
  • syödä omia eväitä tai tilattua välipalaa sään salliessa ulkona, muutoin sisätiloissa

Puiston henkilökunnalla on valvontavastuu lapsista. Koululaisen täytyy ilmoittautua henkilökunnalle saapuessaan puistoon ja lähtiessään puistosta kotiin.

Koululaisen kännykkä pysyy repussa koululaisen ollessa puistossa, ellei muutoin sovita. Ohjaajien puhelimen kautta saa koululaisen kiinni parhaiten.

Välipala

Maksullista välipalaa (60,50€) voivat saada 1.- 2.luokkalaiset, jos halukkaita on vähintään viisi. Välipala tarjoillaan klo 13.15-14.15 välisenä aikana. Tilattuun välipalaruokailuun ilmoittaudutaan ennakkoon puistosta tai internetistä (linkki) saatavalla lomakkeella. Lomake tuodaan ohjaajille puistoon. Kun kevätlukukausi toukokuun lopussa päättyy, ei välipalaruokailusta tarvitse erikseen irtisanoutua. 

Välipalaa ei tarjota koulujen loma-aikoina. Erityisruokavalioita ei ole mahdollista tarjota. 

Välipalatilauslomakkeen ja lisätietoja asiasta saa espoo.fi -sivuilta tai asukaspuistosta. Vaihtoehtoisesti koululainen voi tuoda omat eväät asukaspuistoon. Korona-aikaan ei ole jääkaappi käytössä, joten eväiden tulisi säilyä repussa.

Koululaisten_valipalat_asukaspuistoissa