Järvenperän asukaspuisto ja nuorisotila

Järvenperän asukaspuisto ja nuorisotila

Katso yhteystiedot

Aukioloaika: ma-pe 8-16.   

KEVÄT 2021

Asukaspuistojen toiminta on toistaiseksi ulkotoimintaa. Asukaspuistojen sisätilat pidetään suljettuina. Wc-tiloja saa kuitenkin käyttää tarvittaessa, mutta tällöinkin tulee huomioida 2 m:n turvaväli sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistoissa noudatetaan tällä hetkellä voimassa olevia Korona-ohjeita. Puistoon ei saa tulla, jos on vähänkin sairaana. Puistossa tulee myös huomioida turvavälit sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia.

Asukaspuistoissa järjestetään toimintaa pienille koululaisille. Toiminta on pääsääntöisesti ulkotoimintaa. Koululaisten välipalahetken aikana huomioidaan hygieniaohjeet ja turvavälit. Osa koululaista on ilmoittautunut maksulliselle välipalalle ja osalla on omat eväät.  Jääkaappia ei saa käyttää, joten omien eväiden tulee olla sellaisia, että niitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin. Mikäli lapsia on paljon, välipalahetki porrastetaan.
Asukaspuistojen leluvarastot pidetään toistaiseksi suljettuina.

Samoissa tiloissa asukaspuiston kanssa toimii Järvenperän kerho 2-5 -vuotiaille sekä Järvenperän nuorisotila.             

Alle kouluikäiset

Asukaspuisto tarjoaa alle kouluikäisille ohjattua toimintaa aamupäivisin. Alle kouluikäiset osallistuvat toimintaan yhdessä vanhemman tai muun heitä hoitavan aikuisen seurassa. Toiminta on maksutonta, eikä edellytä ennakkoilmoittautumista. Asukaspuistossa on mahdollisuus tavata muita perheitä ja jakaa arjen asioita vanhempien sekä henkilökunnan kanssa.

ULKOTOIMINNAN VIIKKO-OHJELMA KEVÄÄLLÄ 2021  

MA               Vapaat leikit / ohjaajien tiimiaamu

TI                  Liikkumisen iloa (ohjatut leikit, toimintarastit ym.) klo 10.15

KE                Toimintatuokio (kädentaidot, lorupussi, nukketeatteri ym.) klo 10.15

TO                Tehdään yhdessä torstai klo 10.15! Ehdota kivaa yhteistä tekemistä

PE                Musa klo 10.15        
 

Mikäli korona-tilanne rauhoittuu ja sisätilat aukeavat, teemme jälleen tarkempia kuukausisuunnitelmia.

Puiston piha-alue on kokonaan aidattu ja vapaasti käytettävissä - myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koronatilanteen vuoksi muistathan ottaa omat ulkoleikkivälineet mukaan.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Toiminta on tällä hetkellä pääsääntöisesti ulkotoimintaa, kunnes toisin ilmoitetaan. Huonolla säällä voimme koululaisten kanssa käyttää rajoitetusti ja hygieniaohjeet huomioiden myös sisätiloja. Toistaiseksi emme julkaise koululaisten kuukausiohjelmaa, vaan ohjattua toimintaa järjestetään tilanteen mukaan. Välineitä on rajoitetusti käytössä. Mikäli koronatilanne sallii, palaamme kuukausiohjelmien julkaisuun.

Järvenperän asukaspuisto tarjoaa pienille koululaisille mahdollisuuden valvottuun toimintaan aamulla ennen koulua sekä iltapäivisin. Jokaisesta koululaisesta täytetään yhteystietolomake, jonka saa puistosta. Oleskelu perustuu vanhemman ja lapsen väliseen sopimukseen. Henkilökunnalla on koululaisista valvontavastuu, mutta ei hoitovastuuta. Koululaiset ovat tapaturmavakuutettuja asukaspuiston rakennuksessa ja piha-alueella aitojen sisäpuolella.

Välipalaruokailuun (1-2 lk) ilmoittaudutaan ennakkoon puistossa, lisätietoja henkilökunnalta. Välipala maksaa 60,50€/kk. Asukaspuistossa voi syödä myös omia eväitä.

Kerhotoiminta 2-5-vuotiaille

Järvenperän asukaspuiston kerhotoiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville yli 2-vuotiaille lapsille.  Kerhot kokoontuvat 2-3 päivänä viikossa 2-3 tuntia kerrallaan. Kerhoon haetaan erillisellä kerhohakemuksella.

Hakulomake löytyy Varhaiskasvatus ja esiopetus-sivulta.

Kerho toimii Järvenperän asukaspuiston tiloissa. Kerhossa on vapaata leikkiä sisällä ja ulkona sekä ohjattua toimintaa. Kerhon toiminta perustuu Espoon varhaiskasvatussuunnitelmaan ja sen sisältöihin. Kerhot noudattavat koulujen loma-aikoja.

Lapsilla on kotoa mukana pienet eväät. Kerhopäivän suunnittelussa otetaan huomioon lasten ikä- ja taitotaso sekä toiveet.
 

Ma, ke ja pe klo 9.30-12.30

3-5-vuotiaille

Ti ja to klo 9.30-11.30

2-vuotiaille