Koululaistoiminta

Noudatamme voimassaolevia koronaohjeita ja koululaisten toiminta on tällä hetkellä ulkotoimintaa.

Asukaspuiston aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu pääsääntöisesti koululaisille, jotka ovat 1. ja 2. luokalla. Asukaspuisto tarjoaa alueen itsenäisille koululaisille arkisin maksuttoman paikan, jossa he voivat päivittäin tavata kavereita, tehdä läksyjä, leikkiä, pelata, liikkua, askarrella ym. Puiston toiminta on (sisä- ja) ulkotoimintaa. Päivittäiset ohjatut puuhat muokkaantuvat kulloinkin paikalla olevien koululaisten määrän, innostuksen ja toiveiden mukaan.

Toiminnan luonteen vuoksi puiston henkilökunnalla on valvontavastuu lapsista, ei hoitovastuuta. Asukaspuistoon ei tarvitse ilmoittautua vaan koululaisen tuleminen ja lähteminen perustuu lapsen ja vanhemman väliseen sopimukseen. Koululaisista tulee täyttää yhteystietolomake, jonka saa asukaspuistosta. Puiston alueella koululaiset ovat tapaturmavakuutettuja puiston toiminta-aikana.

Espoon kaupunki on järjestänyt 1-2 lk koululaisille mahdollisuuden maksulliseen välipalaan. Tilaus tehdään puistosta saatavalla lomakkeella. Välipalan hinta on 60,50 €/kk. Välipala tarjotaan, jos syöjiä on vähintään viisi. Välipala tarjotaan ma-pe klo 13.00-14.30 koulun toiminta-aikoina. Erityisruokavalioita ei voida huomioida. Vaihtoehtoisesti koululainen voi myös tuoda omat eväät puistoon. Korona-aikana ei jääkaappi ole asiakkaiden käytettävissä, joten eväiden tulisi olla repussa säilyviä.

Lue lisää välipaloista