Koululaistoiminta

Asukaspuiston aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu pääsääntöisesti koululaisille, jotka ovat 1. ja 2. luokalla. Asukaspuisto tarjoaa alueen itsenäisille koululaisille arkisin maksuttoman paikan, jossa he voivat päivittäin tavata kavereita, tehdä läksyjä, leikkiä, pelata, liikkua, askarrella ym. Puiston toiminta on sisä- ja ulkotoimintaa. Toiminnan luonteen vuoksi puiston henkilökunnalla on valvontavastuu lapsista, ei hoitovastuuta.

Sisätilat on varattu pienten koululaisten toimintaa varten aamuisin ennen koulun alkua sekä klo 12 lähtien. Lapsia kannustetaan sisätoiminnan lisäksi päivittäin myös ulkoiluun. Kesäaikana toimintaa on pääsääntöisesti ulkona, talviaikana ulos siirrytään viimeistään klo 15.45. Puiston henkilökunta on paikalla päivittäin klo 16.00 saakka ja paikalla olevien koululaisten saatavilla.

Päivittäiset ohjatut puuhat muokkaantuvat kulloinkin paikalla olevien koululaisten määrän, innostuksen ja toiveiden mukaan. Koululaisten kuukausiohjelma löytyy liitetiedostosta sekä Facebookista. Puiston alueella koululaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Asukaspuistoon ei tarvitse ilmoittautua. Koululaisista tulee täyttää yhteystietolomake, jonka saa asukaspuistosta.

Espoon kaupunki on järjestänyt koululaisille mahdollisuuden maksulliseen välipalaan. Välipalan hinta on 60,50 €/kk.  Välipala tarjotaan ma-pe klo 13.00-14.30. Vaihtoehtoisesti koululainen voi myös tuoda omat eväät puistoon.

Lue lisää välipaloista