Shanghain ystävyyskoulu vieraili Kaitaan lukiossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.8.2015 klo 13.54

Tiistaina 18.8. Kaitaan lukiolaiset toivottivat koulun juhlasalissa tervetulleeksi ystävyyskoululaisiaan. Lukiolaisten vieraiksi saapui ryhmä kiinalaisia vieraita. Vierailuun osallistui kahdeksan opiskelijaa ja kolme opettajaa Shanghain Gonglu Public Secondary Schoolista.

- Yhteistyön tarkoituksena on, että nuoret kohtaavat toisiaan ja oppivat henkilökohtaisesti eri kulttuureista, kertoo lukion rehtori Harri Henttonen. Lukiokoulutuksen kansainvälistymisen edistämisen lisäksi vierailulle oli toinenkin tarkoitus.

- Näkökulmana on myös oppia näkemään Kiina mahdollisena tulevaisuuden työ- tai opiskeluympäristönä, Henttonen toivoo.

Vierailun ajaksi oli laadittu viikko-ohjelma, johon vieraat ja Kaitaan lukion opiskelijat osallistuivat. Aamupäiville oli järjestetty oppitunteja ja suomalaiseen kulttuuriin tutustumista. Iltapäivisin ryhmä teki retkiä useisiin mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten Nuuksion kansallispuistoon ja Suomenlinnaan.

Yhteistyösopimuksesta kouluvierailuihin Kaitaalla

Espoon ja Shanghain kaupunkien opetustoimet allekirjoittivat yhteistyösopimuksen syksyllä 2013, jonka perusteella kaikki espoolaiset lukiot saivat omat ystävyyskoulun Shanghaista. Kaitaan lukion rehtori vieraili Shanghaissa keväällä 2014. Tapaamisen aikana koulut sopivat yhteistyöstä, johon sisältyy muun muassa vuosittaista opiskelijavaihtoa. Ensimmäinen opiskelijavaihto toteutettiin viime keväänä, kun ryhmä Kaitaan lukion opiskelijoita ja opettajia vierailivat viikon ajan ystävyyskoulussa. Viime viikon vierailu oli siis shanghailaisten vastavierailu Espooseen, Kaitaan lukioon.

Kaitaan lukio kuuluu kansainväliseen Unescon Asp-kouluverkkoon. Kiina-yhteistyön lisäksi Kaitaan lukiossa on paljon muutakin kansainvälistä toimintaa, johon opiskelijat pääsevät osallisiksi. Lisätietoa Kaitaan lukion ja Gonglu Public Secondary Schoolin yhteistyöstä löydät Shanghai-blogista.