Julkisesti luova

Espoon suomenkielinen opetus on julkaissut Suomi100-juhlavuoden kunniaksi keväällä 2017 opetuksen pedagogisesta kehittämisestä kertovan Julkisesti luova -hanketeoksen.

Julkisesti luova -teos kertoo Espoon opetuksen kärkihankkeiden menestystarinan ja inspiroi lukijaa hyvän opetuksen ja palvelun laadun kehittämiseen, olemaan julkisesti luova.

Suomalaisen perusopetuksen laatu on tunnustettu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä arvioinneissa. Myös espoolaisen opetuksen innovaatiot ovat saaneet viime vuosina useita kansainvälisiä palkintoja.

Julkisesti luova -teoksessa kuvatuilla seitsemällä hankkeella on ollut laaja yhteiskunnallinen vaikutus 2000-luvun kärkiteemoihin: oppimisen digitalisaatioon, monikulttuurisen yhteiskunnan ja kielitietoisuuden edistämiseen, sosiaalisen diskriminaation vähentämiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen, matematiikkaan ja luonnontieteisiin, taiteisiin ja harrastuneisuuteen sekä uuden opetussuunnitelman mukaisen toimintakulttuurin toteuttamiseen perusopetuksessa. Hankkeet ovat: Agora, Arvokas-pedagogiikka, Innokas, KULPS! LUMA, Matikkamaa ja NetLibris.

Teoksen on tuottanut Espoon suomenkielinen opetustoimi. Teoksen esipuheen on laatinut opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen.

Tutustu Julkisesti luova -teokseen: espoo.fi/koulutusoppaat.

Oppilaat työskentelevät ison tietokoneruudun edessä.

Oppimisen ja digitalisaation yhdistäminen on yksi 2000-luvun opetuksen kärkiteemoista.
Kuva: Heidi-Hanna Karhu