Pohjois-Tapiolan koulun yläkoululaiset tekevät tilaa Sepon koulun alakoululaisille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.12.2019 klo 14.24

Pohjois-Tapiolan ja Sepon koulujen tilaratkaisu on aiheuttanut huolta perheissä. Ympäristöterveys suosittelee, ettei oppilasmäärää Pohjois-Tapiolan koulun päärakennuksessa kasvateta. Tehtävät ratkaisut tulevat perustumaan tähän suositukseen. 

Pohjois-Tapiolan koulu 

Espoossa on periaatteena, että pienille koululaisille pyritään järjestämään koulu läheltä kotia. Tästä syystä Pohjois-Tapiolan koulun yläkoululaiset väistävät, jotta Sepon koulun alakoululaisilla on mahdollisuus opiskella kotiaan lähellä sijaitsevassa koulussa. Pohjois-Tapiolan tilaratkaisuista tiedotetaan ensi viikon (vko 51) aikana.  

Sepon koulu 

Sepon koulun osalta ratkaisu tarkoittaa sitä, että koulu saa käyttöönsä kaikki Pohjois-Tapiolan koulun yhteydessä olevat siirtokoulutilat, joihin mahtuu lähes puolet Sepon koulun oppilaista. Tämän lisäksi Sepon koulu käyttää Pohjois-Tapiolan koulun tiloja. Tällä ratkaisulla toteutuu ympäristöterveyden suositus siitä, että oppilasmäärää Pohjois-Tapiolan päärakennuksessa ei kasvateta. 

Sepon koulu jatkaa nykyisissä tiloissa 17.1.2020 asti. Sepon koulun tilasuunnittelu on parhaillaan käynnissä ja sijoittumisesta käytössä oleviin tiloihin tiedotetaan suunnitelmien valmistuttua. Ratkaisut perustuvat kokonaisharkintaan, eikä yksittäisten oppilaiden toiveita päästä tiettyihin tiloihin voida ottaa huomioon. Mikäli oppilaalla on terveydentilaan liittyvä tai muu erityinen syy, jonka vuoksi hän ei voi opiskella tiloissa, hänelle voidaan osoittaa lähikoulupaikka toisesta koulusta.  

Pohjois-Tapiolan koulurakennuksen parannustoimia jatketaan 

Tilapalvelut tekee loppuvuoden aikana Pohjois-Tapiolan koulurakennuksessa sisäilmaolosuhteiden parantamiseen liittyviä töitä. Kiinteistön sisäilmaolosuhteita seurataan aktiivisesti. Uudet sisäilmatutkimukset teetetään mahdollisimman monesta tilasta heti tammikuun alussa. Ennen koulun käyttöönottoa varmistetaan, että kaikki tarvittavat toimet on tehty ja tilat ovat turvallisia käyttöönottaa. Ennen väistötilojen käyttöönottoa tiloissa suoritetaan asiantuntijan johdolla katselmus, johon huoltajien edustaja toivotetaan tervetulleeksi mukaan. 

Tarkempia tietoja tehdyistä ja suunnitteilla olevista toimenpiteistä saadaan vielä tänään 13.12.2019 iltapäivällä julkistettavasta Tilapalvelujen viikkotiedotteesta.

Tilapalvelut vastaavat tilojen terveellisyydestä ja turvallisuudesta, joten tilojen kuntoa koskevat kysymykset tulee osoittaa heille. Rehtori ei vastaa tilojen kuntoa koskeviin kysymyksiin.   

Lisätietoja: 

Maija Lehtinen, toimitusjohtaja, Tilapalvelut, p. 046 877 3683, maija.lehtinen@espoo.fi 

Juha Nurmi, kehittämispäällikkö, Suomenkielinen opetustoimi, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi