Pohjois-Tapiolan koulun tilaratkaisuja selvitetään parhaillaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.12.2019 klo 19.17

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta linjasi syksyllä 2019, että Pohjois-Tapiolan ja Sepon koulun oppilaat työskentelevät Pohjois-Tapiolan koulun tiloissa syksyyn 2022 saakka, jolloin Pohjois-Tapiolan uusi koulurakennus valmistuu. Aluehallintovirasto (AVI) on 5.12.2019 päivätyssä tarkastuskertomuksessaan kiinnittänyt huomiota Pohjois-Tapiolan koulutilojen kuntoon. AVI on pyytänyt kaupungilta selvitystä 17.1.2020 mennessä.

Ympäristöterveyden lausunnossa 30.9.2019, johon myös aluehallintovirasto viittaa, todetaan että oppilasmäärän kasvattamista Pohjois-Tapiolan koulun kiinteistössä ei voida suositella. Sivistystoimi ja tilapalvelut ovat nyt käynnistäneet yhdessä valmistelun, jolla tähdätään siihen, että oppilasmäärä kiinteistössä ei kasvaisi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pohjois-Tapiolan koulun opetus siirrettäisiin kokonaan tai lähes kokonaan pois Pohjois-Tapiolan tiloista. Eri tilavaihtoehtoja selvitetään parhaillaan. Vaihtoehtoina ovat opetuksen siirtäminen osin muiden koulujen tiloihin tai muiden käytettävissä olevien tilojen hyödyntäminen. Ratkaisu asiassa pyritään tekemään ennen joulua.

Yläkoulun erityisluokkien tiloja löytyy muun muassa Otaniemen lukiosta (kemia ja fysiikka).

Pohjois-Tapiolan koulurakennuksen sisäilmaolosuhdeseurantaa jatketaan ja kohteessa tehdään tarvittavia korjaustoimenpiteitä väistöpäätöksistä riippumatta. Pohjois-Tapiolan terveet ja turvalliset tilat osoitetaan alakoululaisten käyttöön. Näin mahdollistetaan alueellinen alakoulu.

Lisätietoja:

Maija Lehtinen, toimitusjohtaja, Tilapalvelut, p. 046 877 3683, maija.lehtinen@espoo.fi