Pohjois-Tapiolan koulun opetus siirtyy tammikuussa Otaniemeen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.12.2019 klo 13.30

Pohjois-Tapiolan koulun oppilaat opiskelevat 7.1.2020 alkaen kolmessa toimipisteessä. Jo aiemmin päätettyjen Otaniemen lukion ja Kivimiehen koulun tilojen lisäksi oppilaat opiskelevat Maarintie 6:n tiloissa, kunnes uusi koulurakennus valmistuu Pohjois-Tapiolaan.

Sivistystoimen ja Tilapalvelujen yhteistyönä on löydetty opetustiloiksi sopiva vuokratila Otaniemestä osoitteesta Maarintie 6.

Maarintien tilat sijaitsevat myös kävelymatkan päässä koulun jo Otaniemen lukiosta ja Kivimiehen koulusta. Näiden toimipisteiden tiloja on jo ollut Pohjois-Tapiolan koulun opetuskäytössä. Lisäksi joidenkin erikoisluokkatilojen, kuten teknisen työn ja liikunnan osalta, joudutaan mahdollisesti käyttämään muualla Tapiolan alueella sijaitsevia tiloja.

Yläkoululaiset väistävät kauemmas, alakoululaiset saavat olla kodin lähellä koulussa

Sepon koulun rakennuksen tilalle rakennetaan uusi yhtenäinen peruskoulu, jonka rakennustyöt alkavat purkutöillä talvella 2020. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 12.6.2019 Pohjois-Tapiolan ja Sepon koulujen väistötiloista hankkeen aikana.

Espoon seudun ympäristöterveys tutki Pohjois-Tapiolan koulutilat ja suositteli lausunnossaan 30.9.2019, että päärakennuksen oppilasmäärä ei kasvateta. Koska opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan 12.6.2019 tekemä väistöratkaisu olisi kasvattanut Pohjois-Tapiolan päärakennuksen oppilasmäärää, lautakunnan päätöstä muutetaan Pohjois-Tapiolan koulun osalta.

Pääsääntöisesti Espoossa vanhimmat oppilaat väistävät kauemmas ja nuorimmat oppilaat opiskelevat lähellä kotia. Lisäksi Maarintieltä vuokrattavat tilat soveltuvat paremmin yläkoululaisten käyttöön, koska kohteessa ei ole pienille lapsille soveltuvaa pihaa.

Seuraava lautakunnan kokous on 22.1.2020, mikä on liian myöhäinen ajankohta huomioiden lyhyt valmistautumisaika väistöön. Tämän vuoksi kiireellisestä väistöstä päätti delegointipäätöksen mukaisesti perusopetuslinjan päällikkö.

Koulun rehtori tiedottaa huoltajia opetukseen liittyvistä käytännön järjestelyistä, kuten lukujärjestyksistä ja oppituntien sijainnista myöhemmin.

Lisätiedot:

Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, Suomenkielinen opetus p. 09 816 52002, ilpo.salonen@espoo.fi