Kouluruokavaikuttajat kehittävät keväällä kasvisreseptejä Järvenperän koulussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.12.2019 klo 7.55

Järvenperän kouluruokavaikuttajat 

Järvenperän koulussa on toiminut kouluruokailun kehittämisryhmä vuodesta 2016. Ryhmään kuuluu oppilaita kaikilta vuosiluokilta, keittiön esimies, opettajia sekä rehtori. Viime keväänä ryhmä vaihtoi oppilaiden toiveesta nimensä ruokaraadista kouluruokavaikuttajiksi. Oppilaat kokivat, että entinen nimi ei kuvasta ryhmän toimintaa. 

“Kouluruokailuvaikuttajat saavat äänensä kuuluviin kouluruokailuun liittyvissä asioissa. Olemme kehittäneet koulumme ruokalan sisustusta, ruokailun yhteisöllisyyttä ja antaneet ideoita ruokalistaankin” kertovat oppilaat. 

Kouluruokailu on kokonaisuus 

Kouluruokailuvaikuttaja-ryhmässä kouluruokailu nähdäänkin kokonaisuutena, johon sisältyy itse ruuan lisäksi myös ruokailun sosiaalinen merkitys, kouluravintolan viihtyisyys, jonotus, ruokailuaika- ja ajankohta, teemaviikot ja tapahtumat kouluravintolassa sekä viestintä ruuasta koulussa ja koteihin. 

”Jos oppilaat otetaan mukaan kouluruokailun kehittämistyöhön, kokemuksemme mukaan kouluruuan arvostus kasvaa. Jos sille annetaan mahdollisuus, voi kouluruokailun kehittämisryhmästä muodostua tiivis ryhmä, joka levittää ruokailoa ja hyvää kouluruokailuhenkeä koko kouluun” kertoo Järvenperän koulun rehtori Minna Kartano

Luvassa kasvisruokareseptejä ja somekuvia 

Tänä lukuvuonna kouluruokavaikuttajat ottavat kuvia koulun Instagram-tilille. Järvenperän kouluruokavaikuttajista tehtiin viime lukuvuonna kaksi videota, joissa kerrotaan miten oppilaiden osallisuutta voidaan lisätä kouluruokailun kehittämisessä.

Kevään aikana kouluruokavaikuttajat pääsevät ideoimaan myös kasvisruokareseptejä yhdessä Espoo Cateringin kanssa. Tarkoitus on tehdä oppilaille mieluisia kasvisruokalajeja kouluruokailuun. Reseptejä kehitetään osana kestävä kehitys ja ilmastonmuutos-aiheista monialaista kokonaisuutta. 

Teksti: Minttu Virkki, Kouluruokavaikuttajien ohjaava opettaja, kotitalousopettaja, Järvenperän koulu 

Instagram: @jarvenperankoulu

Kouluissa kasvetaan kestävään elämään ympäri vuoden. Teot voivat olla kestäviä niin ympäristölle kuin ihmisten hyvinvoinnille. Jaamme joulukuussa esimerkkejä kouluilla ja lukiolla tehdyistä teoista sekä kaupungin kanavissa koko kaupungin kestävästä toiminnasta.