Nuorten rauhantekijöiden koulutus jatkuu Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.2.2019 klo 10.00

Viime syksynä Lintumetsän koulusta alkanut Gutsy Go:n ja Espoon kaupungin yhteistyö jatkuu tänä keväänä. Tavoitteena on rakentaa kaupunkiin pitkäjänteistä toimintaa, joka lisää nuorten ja kaupunkilaisten osallisuutta, vuorovaikutusta sekä luottamusta.

Espoonlahden koulun 130 kahdeksasluokkalaista jalkautuvat kaupunkiin toteuttamaan rohkeita rauhantekoja. Kahdeksasluokkalaisten tavoitteena on Gutsy Go -viikon aikana ideoida ratkaisua alueensa ongelmakohtiin ja toteuttaa ryhmissä yhteensä 13 rauhantekoa. Nuorten tukena on viikon aikana nuorisotyön, pedagogiikan ja median ammattilaisista koostuva tiimi.

Espoolaisoppilaiden ideoimat ratkaisut esitellään viikon huipennuksena videomuodossa yleisöensi-illassa Ison Omenan Finnkinossa perjantaina 8.2. Klo 15.30. Tämän jälkeen viikon aikana kuvatut videot ovat katsottavissa myös sosiaalisessa mediassa.

- Osaaminen leviää tavallista laajemmin, kun nuoria sekä opettajia koulutetaan yhdessä ja tietoa jaetaan videomuodossa. Tavoitteena on, että jokainen kahdeksasluokkalainen tulisi näkyväksi ja tuntisi voivansa vaikuttaa yhteisiin asioihin täällä Espoossa. Samalla nuorten parissa toimivat ihmiset saavat loistavan kokemuksen yhdessä tekemisestä, sanoo Espoon suomenkielisen opetuksen opetuspäällikkö Eeva-Kaisa Ikonen.

Yhteistyön tavoitteena on kouluttaa yhteensä satoja kahdeksasluokkalaisia Espoon viidessä kaupunkikeskuksessa toimimaan yhdessä kaikkien kaupunkilaisten hyväksi. Huhtikuussa rohkeita rauhantekoja pääsevät ideoimaan Järvenperän koulun kahdeksasluokkalaiset.

- Gutsy Go tekee nuorten potentiaalin näkyväksi ja kumoaa ennakkoluulot nuorista - olemme kaikkea muuta kuin pahaa tekeviä riiviöitä kaduilla!” kiteyttää Osallistuva Espoo -ohjausryhmän jäsen, 14-vuotias nuorisovaltuutettu Salma Heib.

Gutsy Go Espoo rakentaa kaupunkiin pitkäjänteistä toimintaa nuorten ja kaupunkilaisten osallisuuden, vuorovaikutuksen ja luottamuksen lisäämiseksi yhdessä Espoon opetustoimen ja Osallistuva Espoo -kehitysohjelman kanssa. 


Video: Lintumetsän koulussa syntynyt Köksä Go -projekti on jatkunut Gutsy Go -viikon jälkeen. Joulukuussa nuoret valmistivat ja toimittivat jouluaterioita lapsiperheille.

Lintumetsän koulun oppilaiden kaikki rauhanteot löytyvät Gutsy Go:n soittolistalta YouTubesta.