Saunalahden koulu sai HSY:n kunniamaininnan ympäristötyöstään

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.2.2019 klo 15.08

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) myönsi Saunalahden koululle kunniamaininnan Helsingin seudun ilmastoseminaarissa. Koulu on huomioinut kunnianhimoisesti ja laajasti eri teemoja ympäristötyössä.

HSY:n ilmastojunioripalkinnon kunniamaininnan saaneessa Saunalahden koulussa toimivat esimerkiksi oppilaista koostuvat ympäristöneuvosto ja ruokaraati, jotka osallistavat koulun oppilaita erilaisten ympäristöaiheisten teemapäivien avulla. Tällä hetkellä koulussa keskitytään etenkin ilmastonmuutokseen. Tavoitteena on, että jokainen koulun oppilas ja aikuinen ymmärtäisi, miten toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja myös toimisi arjessa näin. Koulu on Vihreä lippu -koulu ja se on ollut HSY:n Kummikoulu lukuvuonna 2016–2017.

HSY:n kummikouluohjelmaan valituissa Kummikouluissa suunnitellaan ja harjoitellaan lukuvuoden aikana arjen ympäristötekoja, joilla voi itse vaikuttaa myönteisten muutosten puolesta. Tänä lukuvuonna Espoosta mukana kummiohjelmassa ovat Laurinlahden koulu, Vanttilan koulu sekä Koulumestarin koulu.Ohjelmassa on ollut mukana yhteensä 110 koulua pääkaupunkiseudulta.

Kummikouluja sekä Ekoteko-toimijoita palkittiin 7. helmikuuta järjestetyssä ilmastoseminaarissa jo viidennen kerran. Lisätietoa toiminnasta on HSY:n sivuilla.

Saunalahden koulun oppilaat vastaanottivat koululle myönnetyn kunniamaininnan.