Koulumme koira Ilo on nyt pätevä kasvatuskoira

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.11.2020 klo 14.01

Saunalahden koulussa on syyslukukauden 2019 alusta työskennellyt Ilo. Ilo on 3-vuotias novascotiannoutaja. Ilo suoritti kesällä 2019 Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen, jossa todettiin sen sopivan hyvin koulutyöhön. Sen jälkeen se harjoitteli vuoden kasvatuskoiran tehtävää ohjaajansa, erityisluokanopettaja Satu Soinin työparina. Ilo työskentelee päivän viikossa oppilaiden tukena ja apuna.

Marraskuussa 2020 Ilo suoritti työnäytön. Työnäytössä opettajatuomari sekä koiratuomari seurasivat Ilon toimintaa oppitunnilla ja lisäksi sen toimintaa testattiin hallintakokeessa, jossa Ilon piti mm. pysyä paikallaan koulun käytävällä kaksi minuuttia. Ilo läpäisi työnäytön, joten siitä tuli pätevä kasvatus- ja kuntoutuskoira. Merkiksi tästä Ilo sai työliivin, jota saa käyttää vain työnäytön läpäissyt koira.

Ilo on todellinen Saunalahden koulun ilo. Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet Ilon Saunalahden koulun tiimiin mukaan auttamaan oppilaiden koulunkäyntiä. Toivottavasti tulevaisuudessa Ilo saa myös karvaisia työkavereita.