Käyttövuorojen hakeminen

Koulutilojen käyttövuoroja haetaan tilavarausjärjestelmässä:

 https://resurssivaraus.espoo.fi/opetus_tilavaraus/haku  

Kuntalaiskäyttökausi lv. 2020-2021: 

Syyskausi 17.8.-4.12.2020 

Kevätkausi 7.1.-7.5.2021 

Poikkeusajat, jolloin vuoroja ei ole: 

Pyhäinpäivä pe 30.10. – la 31.10.2020  

Joululoma la 5.12.2020 – ke 6.1.2021 

Talviloma ma 22.2. – pe 26.2.2021   

Pääsiäinen to 1.4. – ma 5.4.2021   

Vappu pe 30.4. – la 1.5.2021 

Syyslomalla 2020 käyttövuorot pidettiin normaalisti. Pandemiarajoitusten vuoksi kuntalaiskäytössä on taukoja, joista tiedotetaan erikseen vuoron varanneille.

Kesän 2021 käyttövuoroista tiedotetaan keväällä 2021 koulujen valvontatilanteen varmistuttua. 

Taiteen perusopetuksen pidennetyn käyttökauden (17.8.-13.12.2020 ja 7.1.-23.5.2021) vuoroja haetaan erillään muusta säännöllisten käyttövuorojen hausta. Pidennetyn kauden käyttövuoroille on järjestettävä omakustanteinen valvonta tai sovittava koulun kanssa omavalvonnasta, lisätietoja koulutilavaraukset@espoo.fi

Käyttövuorojen hakuohjeet: 

Koulutilat ovat kuntalaiskäytössä pääsääntöisesti arkisin klo 16/17-21 ja viikonloppuisin klo 9-18. Käyttövuoroja haetaan Espoon kaupungin tilavarausjärjestelmän kautta, ja tarkat koulukohtaiset vapaat tilat ja ajat löytyvät järjestelmän varauskalentereista. 

Osa kouluista on valvottuja ilta- ja viikonloppuaikaan, osassa kuntalaiset toimivat omavalvontaisesti. Tieto valvontamuodosta on merkitty varausjärjestelmään koulun nimen perään. Yksittäisiä kokousvarauksia otetaan vain valvotuille kouluille. 

Säännölliset käyttövuorot: 

Harrastustoiminnan säännöllisesti toistuvia käyttövuoroja haetaan vuosittain järjestettävässä haussa maalis-huhtikuussa.   

Hakuaika lv. 2020-2021 on päättynyt ja myönnetyt käyttövuorot näkyvät tilavarausjärjestelmässä. 

Säännöllisiä käyttövuoroja myönnetään kaikkiin valvottuihin kouluihin ja osaan omavalvontaisista kouluista. Käyttövuorot jaetaan hakijoille Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan hyväksymillä periaatteilla sivistystoimen tavoitteita tukevaan toimintaan. 

Täydentäviä vuoroja tyhjäksi jääneisiin tiloihin voi hakea varauskalenterin kautta koko kauden ajan, hakemusten käsittelyaika on 14 vuorokautta.  

Yksittäiset kuntalaiskäyttövuorot: 

Yksittäisiä käyttövuoroja (esimerkiksi taloyhtiöiden kokoukset) myönnetään jatkuvalla haulla harrastustoiminnalta vapaaksi jääneisiin tiloihin. Käyttövuoroja haetaan tilavarausjärjestelmän kautta ja varaushakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, käsittelyaika on 14 vuorokautta. 

Yksittäisiä kokousvarauksia otetaan vain valvotuille kouluille, turvallisuus- ja resurssisyistä ei omavalvontaisille kouluille.  

Sivistystoimen tai koulun toimintaan liittyviä yhteistyötapahtumia järjestetään myös omavalvontaisilla kouluilla rehtorin suostumuksella. 

Kunkin koulun valvontamuoto sekä koulukohtaiset vapaat tilat ja ajat löytyvät tilavarausjärjestelmän varauskalenterista. 

Tilavarausjärjestelmän käyttöohjeet: 

Järjestelmä ohjaa hakemuksen tekoa vaiheittain ja lisäohjeita löytyy käyttöohjeesta

Hakemuksen mukainen varaus on voimassa vasta, kun varaaja on saanut sähköpostiinsa vahvistuksen hyväksymisestä. Ilmoitus hakemuksen perilletulosta ei ole varausvahvistus.  

Hyväksytyn käyttövuoron voi peruuttaa maksutta viimeistään 14 vrk ennen tilaisuutta. Peruutukset tehdään osoitteella: koulutilavaraukset@espoo.fi.

Varausjärjestelmään kirjautuminen:

Vapaita tiloja voi etsiä ja tilavarauksia voi tarkastella koulukohtaisista varauskalentereista ilman kirjautumista.  

Varaushakemuksen jättäminen edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vastuuhenkilön henkilökohtaista tunnistautumista edellytetään myös silloin, kun tilavaraus tehdään yhteisön nimissä.  

Käyttövuoron asiakkuus:

Jos varaat käyttövuoron yksityishenkilönä, valitse järjestelmään kirjautuessasi asioivasi yksityishenkilönä. Huomaa, että näin valitessasi vastaat myös laskusta yksityishenkilönä. 

Jos varaat käyttövuoron yhteisön nimissä, valitse se heti kirjautumisen yhteydessä. Edustamiesi yhteisöjen tiedot näkyvät automaattisesti kirjautumissivulla. Tarvittaessa voit luoda järjestelmään uuden yhteisön. Mikäli järjestelmä ilmoittaa, että yhteisö on jo olemassa, ole yhteydessä koulutilavaraukset@espoo.fi, niin sinut lisätään ko. yhteisön edustajaksi.