Koulutilojen kuntalaiskäyttö

AJANKOHTAISTA 19.2.2021 

Kuntalaiskäyttö kaikissa sivistystoimen hallinnoimissa koulu- ja päiväkotitiloissa sekä asukaspuistoissa on keskeytetty aikuisten harrastustoiminnan osalta 31.3.2021 asti. Jo hyväksytyt aikuisten tilavaraukset perutaan maksutta koulutilavarausten asiakaspalvelun kautta.

Lasten harrastustoiminnan osalta tiloja on avattu rajoitetusti 1.2.2021 alkaen. Lue tarkemmat linjaukset ja ohjeet toiminnan järjestäjälle: Lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkaminen

Seuraa tiedotusta: espoo.fi/koronavirus 

****** ****** ****** 

Koulutilojen käyttövuoroja haetaan tilavarausjärjestelmässä:

Tällä hetkellä vuoroja voi hakea kevätlukukaudella 2021 vapaana oleviin tiloihin (käyttövuorot 1.4.2021 alkaen, lakisääteiset kokoukset rajoitetusti myös helmi-maaliskuussa 2021).

Valvottujen koulujen säännölllisten käyttövuorojen haku lukuvuodelle 2021-2022 on auki 15.3.-15.4.2021.

Hakemuksia valvottuihin kouluihin voi jättää hakuaikana varausjärjestelmän kautta:

https://resurssivaraus.espoo.fi/opetus_tilavaraus/haku 

Omavalvontaisiin kouluihin voi jättää säännöllisten käyttövuorojen hakemuksia 15.4.2021 alkaen ja yksittäisiä varauksia kaikkiin tyhjiksi jääneisiin tiloihin 6/2021 alkaen.

Koulujen luokka-, auditorio-, ruokasali- ja aulatilojen kuntalaiskäyttö: 

Tiloja voi varata kuntalaiskäyttöön silloin, kun niissä ei ole koulutyötä, perusopetuksen iltapäivätoimintaa tai kaupungin muuta toimintaa. 

Kuntalaiskäyttö on joko valvottua tai omavalvontaista. Valvotun kuntalaiskäytön aikana koululla on paikalla valvoja tai vahtimestari, omavalvontaisessa käytössä käyttäjä kulkee koulun tiloissa omilla avaimillaan ja sitoutuu vastaamaan tietyistä valvontaan ja siistimiseen liittyvistä velvollisuuksista. 

VALVOTUN KUNTALAISKÄYTÖN KÄYTTÖEHDOISSA määritellään kuntalaiskäyttäjän vastuut ja annetaan konkreettiset ohjeet tilojen valvottuun käyttöön liittyen. Tilojen käyttäjä sitoutuu käyttöehtoihin hakiessaan valvottua käyttövuoroa varausjärjestelmän kautta.

Valvottujen tilojen käyttöehdot 

OMAVALVONTAISEN KUNTALAISKÄYTÖN KÄYTTÖEHDOT sisältyvät omavalvontasitoumukseen ja niissä määritellään kuntalaiskäyttäjän lisävastuut mm. siistimisen ja valvonnan osalta ja annetaan konkreettiset ohjeet tilojen omavalvontaiseen käyttöön liittyen. Tilojen käyttäjä sitoutuu allekirjoituksellaan omavalvontaisen käytön ehtoihin.

Omavalvontasitoumus ja käyttöehdot