Viidesluokkalaisten Stories of Tomorrow -sirkkaprojekti

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.12.2018 klo 10.43

Ymmerstan koulun viidesluokkalaiset tutkivat sirkkojen kasvatuksen mahdollistuuksia EU:n Mars-projektissa yhdessä Helsingin yliopiston kanssa.

Ymmerstan koulun 5.-luokkien vierailu sirkkafarmilla Nurmijärvellä 

Projektimme on Stories of Tomorrow, EU:n Mars-projekti yhdessä Helsingin yliopiston kanssa. Projektissamme kasvatimme ensimmäiseksi ohraa ja rairuohoa Espoon maaperässä ja simuloidussa marsperässä. Jos ohra ja rairuoho kasvaisivat marsperässä, niin sirkat voisivat syödä niitä.  
Tutkimme nyt kotisirkkoja luokassamme. Saimme sirkat, kun vierailimme sirkkafarmilla Nurmijärvellä.  Sirkat ovat kestävämpi vaihtoehto ruuaksi kuin esimerkiksi nauta, kana jne. Sirkoilla on kasvisruokavalio ja sirkat voisivat syödä kasvisruoan jäämiä. Kasvatamme sirkkoja, koska yritämme tutkia voisivatko ihmiset tehdä siirtokunnan Marsiin ja käyttää ravintonaan sirkkoja. Luokassamme olevat sirkat asustavat muovilaatikossa, jossa on pohjalla sirkkarehua, sekä 10 kpl munakennoja. Käytämme suoraan valmistajalta tilattuja munakennoja. Jos käyttää käytettyjä munakennoja pitää varmistaa että ne ovat täysin puhtaat. Käytämme lämmitintä, sekä ilmankostutinta. Tätä projektia on ollut mielenkiintoista tehdä, sillä saatamme vielä joskus päästä itse Marsin pinnalle. 


Olivia ja Venla 5B-luokka 

Stories of Tomorrow 


EU Mars-projekti yhdessä Helsingin yliopiston kanssa 
Sirkkaprojektissa tutustumme voivatko sirkat syödä simuloidussa marsperässä kasvatettua ohraa. Tutkimme myös sitä että voiko sirkat munia multaan tai simuloituun marsperään.  

Tässä on kuva kotisirkoista, jotka mönkivät laatikossaan. 
Meidän luokkamme (5b) haki sirkkoja Nurmijärven sirkkafarmilta (12.11.2018) . Siitä lähtien olemme hoitaneet sirkkoja ahkerasti. Huomasimme että sirkat pitävät erityisesti tomaatista, kurkusta, omenasta ja salaatista. 
Sirkat asustavat läpinäkyvässä laatikossa, jossa on pohjalla purua. Sirkat juovat vettä rätistä jonka päällä on lasillinen vettä. Sirkat temmeltävät isoissa kananmunakennoissa, jotka on aseteltu laatikkoon ja niitä on noin 10.  
Sirkat kiittävät ja toivottavat hyvää joulua!

 
Emma ja Ilona 5B-luokka