Vihreä lippu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.8.2019 klo 15.13

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Toppelundin koululle Vihreän lipun osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä. 


 

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo 85 000 lasta ja nuorta sekä 10 800 opettajaa ja kasvattajaa. 

Koulussamme toimii ympäristöraati, jossa on edustajat kaikilta luokilta sekä kaksi opettajajäsentä. Ympäristöraati koordinoi Vihreän lipun projekteja  koulussamme ja  osallistaa  koko koulua mukaan toimintaan. Aloitimme toiminnan koulussamme syksyllä 2019.  


 

Energia-aiheinen projektimme, joka päättyi marraskuussa 2020, sai arvioinnissa hyvää palautetta: Ensimmäinen Vihreä lippu-projektinne on onnistunut loistavasti! Olette kiinnittäneet hienosti huomiota energiankulutukseen ja kehittäneet koulunne toimintatapoja. Erinomaista, että olette käsitelleet myös ruokahävikkiä. Ruuan tuotannolla on suuret ympäristövaikutukset, joten hävikkiä vähentämällä voitte pienentää paljon koulunne ympäristökuormitusta. Biojätteen punnitseminen jatkossa on hyvä idea. Näin saatte konkreettista tietoa, jonka avulla voitte verrata, väheneekö biojätteen määrä. Mainiota, että opettajien kopioinnille on laitettu aivan konkreettinen yläraja 😊. Olette myös keksineet hyvän tavan jatkaa raatitoimintaa näin poikkeusoloissa. Kuulostaa siltä, että oppilailla on paljon sananvaltaa koulunne Vihreä lippu-toiminnassa. Erinomaista, juuri näin sen kuuluu ollakin! Projektinne on kaikinpuolin onnistunut ja Vihreän lipun kriteerien mukainen, olette tehneet loistavaa työtä! Onnittelut siis Vihreän lipun saavuttamisesta!  


 

Toppelundin koulussa vietetään alkuvuodesta 2021 pihajuhlaa, jolloin nostamme myös Vihreän lipun salkoon.  

Kevätlukukauden vahvistamme koulumme Vihreän lipun tapoja ja seuraamme biojätteiden lajittelua. Syyslukukaudella 2021 on taas aika polkaista uusi projekti käyntiin, jotta saamme pitää Vihreän lipun liehumassa jatkossakin.  

Lisätietoa Vihreä lippu -ohjelmasta sivuilta vihrealippu.fi