Twisteriä ja käärmeitä - oppilaat laittoivat koulun pihamaalaukset uusiksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.5.2013 klo 13.36
 

Twisteriä ja käärmeitä - oppilaat laittoivat koulun pihamaalaukset uusiksi

Päivänkehrän koulun oppilaat pistivät pihamaalaukset kuntoon maalaamalla ne itse. Yhteistyö lisää viihtyvyyttä ja lopputuloksesta hyötyvät kaikki.

Valtteri Armanto, Oskari Piisilä, Oskari Aalto ja Juho Rautasuo pistivät hihat heilumaan ja maalasivat Päivänkehrän koulun pihalle tyyliteltyä käärmettä. Idea oli jo aiemmin etsitty netistä ja suunnitteluun panostettu. Ennen kuin käytännön toteutukseen päästiin, piti poikien suunnittelema kuva piirtää vielä isolle kovalevylle, jonka YIT:n Osmo Heikkinen sitten sahasi toimivaksi maalaussapluunaksi. ”Aika homma, mutta kivaa on ollut. Tällaisia juttuja voisi tehdä useamminkin”, toteavat Valtteri ja Oskari yhdestä suusta. Pojat olivat panostaneet projektiin tosissaan ja olivat innokkaasti viemässä hommaa loppuun asti. Maalausvaiheeseen tulivat luokkakaveritkin mukaan.

Toimittajat työssään

Maalaajien ympärillä pyörii neljä oppilasta taulutietokoneiden kanssa, sommittelu on käynnissä ja kuvia tulee. Koulu panostaa myös projektin dokumentointiin. Kuvat on tarkoitus laittaa koulun seinälle näytille ja kevätjuhlien kuvakollaasiin. Tekniikka on hallussa, sillä kuvissa löytyy niin panoraamaa kuin erilaisia kuvakulmia. Yksi oppilaista ilmoittaa haluavansa toimittajaksi ja miettii juttujen kirjoittamista. Osa seuraa tarkasti töiden etenemistä ja antaa neuvoja maalaajille odottaessaan omaa vuoroaan.  

Yhteistyö lisää viihtyvyyttä

Päivänkehrän koulussa mietittiin jo syksyllä, miten kaikki viihtyisivät pihalla paremmin ja välitunneilla tulisi liikuttua yhdessä enemmän. Luokkien edustajista koottu välituntitiimi oli miettinyt ideoita pihalle ennakkoon. Yhtenä ideana oli saada pihalle uudet maalaukset vanhojen näkymättömiksi kuluneiden tilalle, mutta uusia maalauksiakin kaivattiin.

Koulun pihaprojektin toteuttivat 4c:n ja 5b:n oppilaat ja opettajat yhdessä YIT:n kanssa, joka toimitti paikalle maalit ja maalausvälineet, toteutti sapluunat ja toimi ohjaavana tukena. Rehtori Jukka Sarpilan mukaan pihaprojektin tavoitteena on ennen kaikkea yhteistyö ja itse tekeminen, sillä kumpikin lisää kouluviihtyvyyttä. ”Ei ole niin väliä onko maalattu viiva suora, kun se on itse suunniteltu ja toteutettu innolla”, toteaa Sarpila iloisesti. Samalla koulu saa myös uutta väriä ja ilmettä.

Ammattilaiset opastamassa

Innostuneita olivat myös YIT:n rakennusammattilaiset Johannes Kilpinen, Osmo Heikkinen ja Heikki A Romppanen, jotka toteuttivat maalauksia oppilaiden kanssa. ”Tällaisia työtehtäviä on erityisen kiva tehdä. Lapset ovat innostuneita ja oppivat nopeasti. Työstä jää hyvä mieli pitkäksi aikaa.”, toteaa Romppanen. Koulun tavoitteena oli samalla tutustuttaa oppilaat myös rakennusalaan käytännön tekemisen kautta.

Päivän päätyttyä pihalla komeili poltto- ja koripalloympyrän lisäksi käärme, twisteri, hyppyruudukko ja uusi koulun logo. 

100 hyvää tekoa

YIT täytti viime vuonna 100 vuotta ja toteuttaa sen kunniaksi 100 hyvää tekoa. Hakemuksia otettiin vastaan viime vuoden loppuun, mutta toteutuksia tehdään pääosin 2013 aikana. Päivänkehrän koulun yhteistyöprojekti oli yksi näistä toteutuksista. Hyviä tekoja on toteutettu tähän mennessä yli viisikymmentä ympäri Suomea. Tehtyihin toteutuksiin voi tutustua sivulla

http://www.yitgroup.com/fi/YIT_GROUP/yit100/100-tekoa/toteutetut/toteutetut-teot/2013/05/22/tehtiin-uudet-kuviot-maalamalla-koulun-piha .