Liikkuvan koulun ohjausryhmä kyläili Päivänkehrän koulussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.5.2014 klo 12.54

Olarilaisella Päivänkehrän koululla oli kunnia isännöidä valtakunnallisen Liikkuvan koulun ohjausryhmää ja neuvottelukuntaa tiistaina 29.4.2014.  Liikkuva koulu on koulupäivän toiminnallisuuden ja liikunnallisuuden lisäämistä edistävä, Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ohjelma. Espoon Liikkuva koulu -verkostossa on yhteensä 21 koulua.

Päivänkehrän koulussa vierailijoita oli kaikkiaan kolmisenkymmentä. He tutustuivat päivän aikana Päivänkehrän koulun Liikkuva koulu -toimintaan. Ääneen pääsivät opettajien, rehtori Jukka Sarpilan ja aluepäällikkö Eeva-Kaisa Ikosen lisäksi myös Päivänkehrän koulun oppilaat. Näin Sampo, Otso, Tomas ja Matias kertovat kokemuksistaan vierailijoiden tapaamisesta:

OKM:n ja Opetushallituksen arvovaltaisia vieraita tuli Päivänkehrän kouluun kyläilemään. Neljä välituntiliikuttajaa eli välkkistä, Sampo, Otso, Matias ja Tomas, ottivat ryhdikkäästi vieraat vastaan.

Liikkuvan koulun ohjausryhmän kokouksen jälkeen esittelimme koulun monipuolista välituntitoimintaa. Välitunnilla esiteltiin mm. pienten pihan erilaisia leikkejä, katusählyä, katukorista ja scuuttausta. Välillä tytöt heittivät esimerkin verbitervapadasta. Sen jälkeen siirryttiin liikuntasaliin seuraamaan keilausta ja Kinballia.

Välitunnin jälkeen 6A-luokan oppilaat esittelivät itse keksimänsä lajin, sanaluokkalentopallon. Sen jälkeen muutamia välkkiksiä haastateltiin opettajienhuoneessa.
Välkkiksiltä kysyttiin:
- Millaista välkkiksenä oleminen on?
- Miksi hait välkkikseksi?
- Mitä taitoja olet oppinut?
Oppilaat vastasivat, että välkkiksenä toimiminen on antanut monenlaisia taitoja. Olemme oppineet esiintymään ja organisoimaan pieniä sekä isoja ryhmiä.


Lisätietoa: www.liikkuvakoulu.fi