Opiskelu koulussamme

Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet.

Espoossa painotetaan positiivisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että autamme oppilaita tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Rohkaiseva ohjaus ja kannustava palaute lisäävät oppilaan luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Oppimisen haasteisiin vastaamme kehittämällä oppilaan vahvuuksia edelleen.

Niittykummun koulu on Etelä-Espoon vanhin alakoulu, joka on  varustettu tämän päivän esitystekniikalla. Koulu on monimuotoinen alakoulu, jossa on noin 400 oppilasta.

Oppilaamme oppivat elämään erilaisten oppijoiden kanssa, koska koulussamme on yleisopetuksen lisäksi kaksikielistä opetusta (englanti-suomi), montessoriopetusta sekä viisi autismiopetuksen erityisluokkaa. Kaikkien opetusmuotojen välillä on integraatiota päivittäin.

A1-kielinä koulussa opiskellaan englantia ja A2-kielenä ruotsia ja saksaa. B1-kieltä ruotsia opiskellaan 6. luokasta lähtien.

Koulu sijaitsee  hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tapiolan urheilupuisto ja kulttuuritarjonta ovat kävelymatkan päässä. Koulumme välituntipiha on varustettu liikuntaan virittävin välinein; piha-alueella on leikkialueen lisäksi kaukalo, panna-areena ja katulätkäalue.

Suurin osa opetuksesta tapahtuu Niittykummun koulun päärakennuksessa, osoitteessa Niittyportti 3. Uusikummun koulurakennuksessa (Riihitontuntie 7 C) opiskelevat tällä hetkellä montessorioppilaat, tekninen käsityö ja musiikki opetetaan siellä osittain ja tekstiilityö kokonaan.

Syyslukukaudella 2021 myös ykkösluokkalaiset opiskelevat Uusikummun koulurakennuksessa. Tämän hetken suunnitelman mukaan syksyllä 2022 siirtyy kaikki Niittykummun koulun toiminta Uusikummun koulurakennukseen.