Niittykummun koulu

Niittykummun koulu on Etelä-Espoon vanhin alakoulu, joka on  varustettu tämän päivän esitystekniikalla. Koulu on monimuotoinen alakoulu, jossa on noin 400 oppilasta.

Koulussa on yleisopetuksen lisäksi painotettua opetusta: kaksikielisilllä suomi-englanti -luokilla ja montessoriluokilla ensimmäisestä luokasta kuudenteen. Niittykummun koulussa on myös erityisopetusta autisminkirjon oppilaille luokilla 1.-6.

A1-kielinä koulussa opiskellaan englantia ja A2-kielenä ruotsia ja saksaa. B1-kieltä ruotsia opiskellaan 6. luokasta lähtien.

Suurin osa opetuksesta tapahtuu Niittykummun koulun päärakennuksessa, osoitteessa Niittyportti 3. Uusikummun koulurakennuksessa (Riihitontuntie 7 C) opiskelevat tällä hetkellä montessorioppilaat, tekninen käsityö ja musiikki opetetaan siellä osittain ja tekstiilityö kokonaan.

Syyslukukaudella 2021 myös ykkösluokkalaiset opiskelevat Uusikummun koulurakennuksessa. Tämän hetken suunnitelman mukaan syksyllä 2022 siirtyy kaikki Niittykummun koulun toiminta Uusikummun koulurakennukseen.