Mankkaanpuron koulun sisäilmastotekninen jatkotutkimus on valmistunut

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.3.2019 klo 10.00

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:n sisäilmastotekninen jatkotutkimus Mankkaanpuron koulussa valmistui 4.1.2019. 

Kellaritiloissa sekä kellarin viereisissä tiloissa tehdyt tutkimukset olivat jatkoa aiemmille samoissa tiloissa tehdyille (17.8.2017 ja 13.7.2018) tutkimuksille. Tutkimusten tarkoituksena oli arvioida rakenteiden riskitekijöitä, viereisten ja alapuolisten tilojen vaikutusta tilojen A004-A006 sisäilman laatuun sekä mahdollisia tarvittavia jatkotoimenpiteitä.

Tiloissa tehtiin pintakosteuskartoitus, jonka perusteella toteutettiin viiltokosteusmittauksia lämmönjakokeskuksen lattiaan. Kellaritilojen painesuhteita seurattiin eri tiloihin nähden. Rakenneavauksilla selvitettiin tilojen ulko- ja väliseinärakenteita. Materiaalien mikrobi- ja VOC-emissionäytteiden avulla tutkittiin myös rakenteiden kuntoa.

Tutkimuksen perusteella rakennuksessa suunnitellaan seuraavia jatkotoimenpiteitä:

  • Oppilashuollontilat (A004, A005 ja A006) rakennetaan ilmatiiviiksi
  • Lisätään levyseinien puuttuvat levyrakenteet
  • Tulo- ja poistoilmamäärät säädetään korjausten jälkeen
  • Lämmönjakohuone AK04: kellarikerroksessa kosteusvaurioituneet rakenteet puhdistetaan ja muovimatto poistetaan. Lattiapinta hiotaan puhtaalle betonille sekä lattiaan asennetaan vesihöyryä läpäisevä pinnoite.

Korjausten suunnittelu on käynnistynyt, ja korjaukset pyritään aloittamaan kesällä 2019. Ilmanvaihtokanavia puhdistetaan parhaillaan, ja samalla ilmanvaihtokoneesta poistetaan pinnoittamattomat mineraalivillat. Ilmanvaihdon mittaus- ja säätötyöt tehdään puhdistusten jälkeen.

Pahoittelemme töistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Mankkaanpuron tutkimusraportti (pdf, 4332 Kt)

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Hannele Haavisto

Projektipäällikkö Esa Jolkkonen

Asiakaspäällikkö Marja Zinne