Vanhempainyhdistys

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Mankkaanpuron koulun koti- ja kouluyhdistys ry on alallaan Suomen vanhimpia. Se on perustettu vuonna 1968 ja sillä on varsin vahvat ja aktiiviset perinteet.

Ensisijaisena tavoitteena yhdistyksellä on toimintansa aikana ollut auttaa ja tukea lastemme koulunkäyntiä avustamalla sekä virkistys- ja retkitoimintaa että rahoittamalla materiaalihankintoja, vierailuja ja luentoja oppimisen edistämiseksi. Yhdistys kerää varoja yhteistyössä vanhempien ja opettajien kanssa toteuttamalla erilaisia tapahtumia sekä projekteja. Toiminnan tukemiseksi kodeilla on mahdollisuus myös vapaaehtoiseen kannatusmaksuun.

Yhdistykseen valitaan jokaisen luokan oppilaiden vanhemmista varsinainen jäsen sekä varajäsen. Tavoitteena on, että kokouksessa on edustaja jokaiselta luokalta. Opettajia edustaa rehtori/apulaisrehtori ja opettajia. Näin työskentelemällä kodin ja koulun välinen yhteistyö on lisääntynyt – samalla on voitu tehokkaasti vaikuttaa koko koulua ja sen ympäristöä koskeviin asioihin.

Kevään päätapahtuma on perinteisesti toukokuussa järjestettävä kevätmarkkinat, joka on samalla myös koulupäivä. Tilaisuus on koko perheen tapahtuma, jonka monipuolinen ohjelma tarjoaa mukavaa yhdessäoloa buffetin, arpajaisten yms. merkeissä. Kevättempauksen yhteydessä myös koululaiset keräävät lelukirpputorilla rahaa koulun Plan-kummilapselle. Lukuvuonna 2019-2020 oppimismessut ja kevätmarrkinat ovat la 16.5.19.

Syksyisin marraskuussa järjestetään pikkujoulutempaus. Tapahtumassa on paljon erilaista jouluista puuhaa (esim. joulukuvaus, piparipaja, joulupuukeräys, joulukukkamyynti). Samaisena päivänä on ollut myynnissä runsaasti leivonnaisia, arpajaiset sekä mahdollisuus poniajeluun.

Tässä muutamia esimerkkejä koti- ja kouluyhdistyksen aktiivisesta toiminnasta. Ehkä kaikkein antoisinta toiminnassamme onkin se, että opettajat, vanhemmat ja oppilaat oppivat yhdessä tekemällä todella tuntemaan toisensa. Se jos mikä kantaa pitkälle.

Lukuvuonna 2019-2020 Mankkaanpuron koti- ja kouluyhdistyksen puheenjohtajana toimii Marja Lilus-Salonen, p. 0400441345marja.lilius@gmail.com ja sihteerinä Johanna Ylitalo.

Liitetiedostot