Syyskuun koulukuulumisia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.9.2018 klo 14.18

KOULUKUULUMISIA LÄHDERANNASTA                                       syyskuu

Elokuun lopussa harjoittelimme poistumista palavasta rakennuksesta. Poistuminen sujui todella mallikkaasti ja saimme kaikki taas arvokasta kokemusta harjoituksesta.

Olemme todella iloisia, että meillä Lähderannassa on ollut mahdollista täksi lukuvuodeksi panostaa resurssiopetukseen. Resurssiopetus tarjoaa oppilaille mahdollisuuksia yksilöllisempään opetukseen. Koulussamme toimii tänä vuonna kolme resurssiopettajaa; Kirsi, Miina ja Maria. Olemme kehittämässä osittain uutta resurssiopetuksen mallia, jossa osa tunneista annetaan oppilasryhmille eri perustein. Uutta mallissa on se, että ryhmät eivät aina perustu oppiaineiden pohjalle, vaan ryhmissä harjoitellaan periodimaisesti oppimaan oppimisen taitoja (kokeisiin lukeminen, projektityöt yms.), sosiaalisia taitoja, tarkkaavuuden ylläpitämistä, kaveritaitoja yms. Kyse on pääosin yleisestä tuesta ja opettajat yhdessä erityis- ja resurssiopettajien kanssa päättävät, ketkä milloinkin pääsevät ryhmiin. Ryhmien tavoitteena on pyrkiä ennaltaehkäisemään oppimisen vaikeuksia ja parantamaan kouluviihtyvyyttä.

Koulumme aloitti Seela -yhteistyön Espoon liikuntapalveluiden kanssa. Seela-toiminnassa joka toinen tiistai vanhukset pääsevät jumppaamaan koulun saliin ja jumpan jälkeen heidän on mahdollista ruokailla koululla oppilaiden kanssa. Mahdollisesti myöhemmin osa vanhuksista voi myös ajoittain avustaa oppilaita koulussa esim. käsitöiden tunneilla. Seela-toiminnalla tuetaan espoolaisten eri ikäpolvien välistä yhteistyötä.

Uuden opetussuunnitelman perusteissa on nostettu lasten näppäintaidot tärkeälle sijalle käsin kirjoittamisen rinnalle. Tämän vuoksi koulumme on hankkinut kaikille oppilaille Näppistaituri-lisenssit. Näppistaiturissa lapset pääsevät harjoittelemaan näppäintaitoja motivoivien harjoitusten avulla. Oppilaat saavat tunnukset opettajalta ja taitoja on mahdollisuus harjoitella myös kotona.

Koulumme kerhoesite lukuvuodelle 2018-2019 on valmistunut. Esite lähetetään kaikkien koteihin Wilman välityksellä. Esitteen löytää jatkossa koulumme nettisivuilta ja kerhoista muistutetaan myös Koulukuulumisissa.

Syyskuun tärkeitä päivämääriä:

  • ma-ti 10. – 11.9. valokuvaus. Opettajat ilmoittavat kumpi päivämäärä on milläkin luokalla.
  • ke-to 12.-13.9. Sulkkissäpinät. Laaksolahden sulkapallo järjestää jokaiselle luokalle sulkapallo-aiheisen oppitunnin. Mukaan liikuntavarusteet, mahdolliset sisäpelikengät sekä juomapullo.
  • ke 19.9. Maitolähettiläs 2018 vierailee koulullamme. Lähettiläs on ravitsemuksen asiantuntija, joka pitää oppilaille opetustuokion, jossa keskustellaan mm. ravitsemussuosituksista, liikunnasta ja maitotuotteiden käytöstä.
  • to-pe 20.-21.9. koulumme ottaa osaa perinteiseen Nälkäpäivä-keräykseen. Kyseisinä päivinä luokissa kiertää Nälkäpäivä-lippaat, joihin oppilailla on teidän niin halutessanne, mahdollisuus laittaa rahaa. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksia tarvitaan erityisesti Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa.
  • Ke 26.9. kouluumme tulee vierailulle Kansallisooppera. Saamme kaikki nauttia pienestä esityksestä, jonka ooppera tekee yhteistyössä koulumme 5. luokkien kanssa.

Terveisin Lähderannan koulun henkilökunta