Yrityskylävierailu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.11.2017 klo 14.03

Työnhaku tuotti tulosta ja 5-6C:n oppilaat työllistyivät Yrityskylässä toivomiinsa ammatteihin.

Lokakuussa 5-6C:n oppilaat ovat opiskelleet ahkerasti tulevassa työelämässä tarvittavia taitoja. Oppilaat tutustuivat mm. julkisiin palveluihin ja yksityisiin yrityksiin, verotukseen ja yritystoiminnan pyörittämiseen. Jännittävä osuus alkoi, kun oppilaat tutkivat luokan seinälle ilmeistyneitä työpaikkailmoituksia. Virallisiin työhakemusmalleihin tutustuttiin netissä ja sen jälkeen jokainen kirjoitti oman työhakemuksensa sekä ansioluettelon. Parin päivän päästä tuli jokaiselle kutsu työhaastatteluun. Työhakuprosessin jälkeen jokainen oppilas työllistyi Yrityskylässä toimiviin K-supermarkettiin, Kyläkahvilaan, Terveystaloon sekä HSY:lle.

Yrityskylä-päivänä oppilaat työskentelivät ahkerasti omissa tehtävissään: pitivät tiimipalaveria, maksoivat laskuja, ottivat yritykselle lainaa, maksoivat veroja, tarjosivat palveluja muille Yrityskylän yrityksille.

Työpäivä meni hujauksessa ja kotiin Yrityskylästä lähti väsyneitä, mutta erittäin tyytyväisiä oppilaita. Yrityskylä-päivä oli vastannut odotuksia! Paljon päästiin tekemään ja kokeilemaan, samalla myös opittiin monenlaista!