Historiallisia seikkailuja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.3.2018 klo 15.31

5.-6. luokkalaiset sukelsivat draaman keinoin keskiajan seikkailuihin

Luokkamme suuntasi maanantaiaamuna Pirttimäen ulkoilualueelle. Historiassa on käsitelty keskiaikaa viikon verran ja metsäretken tarkoituksena oli jatkaa keskiaika-teeman käsittelyä. Pirttimäen ulkoilualueelle muodostuikin nopeasti keskiaikainen kylä säätyineen. Kruununvasalli laittoi talonpojat töihin ja nopeasti nousikin lumesta jykevä puollustuslinnoitus. Samaan aikaan toisaalla rakennettiin kirkkoa ja luostaria, jotka olivat keskeinen osa yhteiskuntaa keskiajalla. Avoimella kentällä ritarit harjoittelivat turnajaisia varten ja kouluttivat aseenkantajistaan ritareita. Kylän käsityöläiset pohtivat miten valmistaisivat linnanrouvan tilaaman puulusikan, jollaisia ulkomailla hienommat ihmiset kuulemma käyttivät ruokaillessaan käsin syömisen sijaan. Valmistivatpa käsityöläiset myöskin haarukan, mutta sitä kummeksuttiin ja hieman pelättiinkin, mikä lie paholaisen apuväline tuollainen kolmipiikkinen.

Aika kului kuin siivillä jokaisen toimiessa omassa roolissaan ja huolehtiessa päivän alussa roolihahmolle annettujen tehtävien tekemisestä. Ilman yllätyksiä ei päivä sujunut, sillä millä hetkellä tahansa saattoi saada käteensä sattuma-kortin, jonka myötä sairastui vaikkapa kuumetautiin ja joutui lähtemään luostarin sairastupaan munkkien ja nunnien parannettavaksi.

Milloin me tullaan uudestaan koko päiväksi leikkimään? Eikö meillä ole enää kuin kaksi tuntia aikaa? Olivat kysymykset, joita päivän aikana esitettiin.