Espoon kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhla kokosi oppilaat yhteiseen juhlaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.12.2019 klo 16.00

Tänään reilu 3 600 espoolaista kuudesluokkalaista opettajineen juhli Suomen itsenäisyyspäivää. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Espoon kaupunki järjestivät juhlan yhdessä jo kolmatta kertaa.

Hieno juhla arjen keskellä

Ilmassa oli kuplivaa jännitystä, kun kuudesluokkalaiset saapuvat Opinmäkeen juhlistamaan 102-vuotiasta Suomea. Kuten linnan juhlissa konsanaan, ohjelmassa olivat kaupungin edustajien kättely sekä pyörähtely parketilla.

Eestinkallion koulusta juhlaan saapunut Aleksi Rönnmark arveli alkavan juhlan olevan iso ja hieno tilaisuus.

"Ollaan harjoiteltu jonkin verran, mutta silti jännittää",  kertovat Vendla Hölttä ja Vilja Ryhänen Boställsskolanista.

Kouluissa juhlaan oli valmistauduttu syksyn aikana hiomalla kikapon ja valssin tanssikuviota sekä kertaamalla Maamme-laulua. Oppilaskolmiikko osallistui päivän kolmesta juhlasta ensimmäiseen, johon osallistui noin 1 300 oppilasta opettajineen. 

"Mitä itsenäisyys merkitsee?"

Iltapäivällä juhlaan saapuivat eilen 80-vuotista taivaltaan juhlineen Jupperin koulun kuudesluokkalaiset.

Salla Sunin, Kalle Laurion ja Paavo Kovalaisen mielestä hienot juhlat ovat kivaa vaihtelua tavalliseen arkeen. Kysymykseen itsenäisyyden merkityksestä nuoret vastasivat sulavasanaisesti.

"Saamme elää rauhassa ja meillä on omat lait", sanoi Aaron Rantalainen.

Pihla Miettinen nosti esille turvallisuusden ja Olivia Sahari tyttöjen tasavertaiset oikeudet.

Samat aiheet olivat esillä myös juhlapuheissa, jotka pitivät perusopetuslinjan päällikkö Ilpo Salonen, sivistystoimenjohtaja Harri Rinta-aho sekä kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Ennen oppilaiden paluumatkaa kouluilleen, varusmiessoittokunta vaihtoi vapaalle ja kuudesluokkalaiset pääsivät tanssahtelemaan cover-biisien tahtiin. Laajasta biisikattauksesta eniten tanssijalkaa vipatti vauhdikas "Joulupukin töissä".

Juhla on tiiviin yhteistyön tulos

Espoon kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlaa vietettiin jo kolmatta kertaa. Juhlapäivän suunnittelu ja järjestäminen tuhansille vieraille vaatii huolellista suunnittelua ja lukuisia työtunteja.

Espoon kaupungin ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan yhteistyössä toteuttama juhlapäivä on ainoa laatuaan: varusmiehet suunnittelevat juhlaa kurssityönään osana aliupseerikurssia.

Mukana järjestelyissä ovat myös Opinmäen kampus, Espoo International School, Olarin koulu, Sunan koulu ja juhlan tarjoilut loihtinut Espoo Catering.

Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle!

Kuva: Olivia, Salla, Pihla, Paavo, Frans ja Kalle kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlassa.

Jupperin koulun oppilaita itsenäisyysjuhlassa.