Jousenkaaren koulu - musiikkiluokat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Painotettua opetusta musiikissa annetaan 3.–6. -luokilla. Luokkia kutsutaan musiikkiluokiksi. Musiikin opetuksen tuntimäärä on korkeampi ja sisällöt ovat laajempia kuin rinnakkaisilla luokilla. Musiikillista yhteistyötä tehdään yli luokka-asterajojen. Tällaista toimintaa ovat mm. koulun orkesterit ja kuorot.

Musiikkiluokat esiintyvät  koulussa ja koulun ulkopuolella sekä järjestävät omia konsertteja. Esiintymistilaisuuksia tarjoavat  Tapiolan seurakunta, firmojen ja yhteisön juhlat sekä vanhainkodit, palvelutalot ja muut yhteistyötahot. Tiernapoika- ja Lucia - perinteiden vaaliminen on tärkeä osa musiikkiluokkatoimintaa.  


Jousenkaaren koulun musiikkiluokat 50 vuotta
 

Jousenkaaren koulun musiikkiluokat täyttivät 50 vuotta lukuvuoden 2018-2019 aikana. Tätä juhlistettiin omalla konsertilla, joka järjestettiin Espoon kulttuurikeskuksessa 22.11.2018.

Juhlakiertueet Espoonlahden alueella lokakuussa ja Tapiolan alueella helmi-maaliskuussa kuuluivat musiikkiluokkien juhlavuoden ohjelmaan. Kiertueet suuntautuivat alueiden päiväkoteihin ja palvelutaloihin, sekä kauppakeskukseen ja naapurikouluun.

Marraskuussa musiikkiluokkalaiset järjestivät myös koulupäivien sisällä Flash mob -esityksiä koulussa.


Painotettuun opetukseen 3. luokalle hakeminen

Oppilas osallistuu testiin siinä koulussa, johon hän ensisijaisesti haluaa opiskelemaan. Tarvittaessa testitulos huomioidaan muissa hakutoiveena olevissa kouluissa.

Jousenkaaren koulussa valintakokeet pidetään viikolla 4 ja valintakokeeseen lähetetään erillinen kutsu sähköpostilla.

Lisätietoja Painotettu_opetus