Tervetuloa kouluun!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.5.2020 klo 14.21

TERVETULOA ALOITTAMAAN KOULUPOLKUA HÖSMÄRINPUISTON KOULUUN!    

Koulu alkaa Espoossa torstaina 13.8.2020 klo 9.00

Koulun alkamisesta tiedotetaan vielä Espoon kaupungin tiedotteissa elokuun alussa.  

Poikkeustilanteen vuoksi kouluun tutustumista ei pystytä tänä vuonna järjestämään.   

HÖSMÄRINPUISTON KOULU    

Hösmärinpuiston koulussa opiskelee ensi lukuvuonna 1-luokkalaisia ja 2-luokkalaisia oppilaita. Luokkia on yhteensä 5 ja oppilaita yhteensä noin 92 .  

Opettajia koulussamme on  8 ja avustajia 3. Lisäksi koulussa työskentelee oppilashuollon asiantuntijoita (kuraattori, psykologi ja terveydenhoitaja), koulusihteeri, kiinteistönhoitaja, keittiön väki sekä siistijät.  

Kieliohjelmana koulussamme luetaan A1-englantia, joka alkaa oppilailla 1.luokalla  

Koulussamme oppilaille järjestetään opetuksen ohella muutakin kivaa toimintaa. Oppilaat muodostavat oppilaskunnan ja jokaisesta luokasta oppilaskunnan hallitukseen valitaan äänestämällä edustajat. Tämän lisäksi oppilailla on mahdollisuus osallistua erilaisiin maksuttomiin kerhoihin.  

Koulussamme toimii myös aktiivinen vanhempainyhdistys sekä Kirstin koulun kanssa yhteinen johtokunta. Lisää tietoa koulun internet sivuilla espoo.fi/ hösmärinpuistonkoulu    

LUOKAT    

1-luokkia tulee olemaan kaksi. Oppilaita on yhteensä noin 40. Ensi lukuvuonna 1.luokkien opettajina toimii Tuulikki Leirimaa, Sari Sorsa sekä erityisluokanopettajana Tiia Heinonen  

2-luokkia tulee olemaan kaksi. Oppilaita noin 40. Opettajina toimivat Nilla Keränen, Maiju Eerilä sekä erityisluokanopettajana Elisa Pihlajamäki.  

Koulussamme tarjotaan myös luokkamuotoista valmistavaa opetusta 1-2-luokkalaisille. Oppilaita on 12 ja opettajana toimii Triin Tukk .  

Lisäksi oppilaiden kanssa työskentelee päivittäin laaja-alainen erityisopettaja Tarja Pätsi.  

Tunteja 1.luokan oppilailla on syyslukukaudella 20 ja kevätlukukaudella 21, jolloin englannin opiskelu alkaa. 1. luokkalaiset opiskelevat suomen kieltä, matematiikkaa, englantia, ympäristöoppia, katsomusainetta, kuvataidetta, musiikkia, käsitöitä ja liikuntaa. Opiskelu on pitkälti toiminnallista ja oppilaan omista vahvuuksista eteenpäin lähtevää.  

Varsinaiset lukujärjestykset annetaan ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Luokkien ruokailut ovat päivittäin klo 10.30-11.00. Välitunnit ovat koulussamme klo 9.45-10.15, 11.15-11.30, sekä 12.15-12.30.  

Oppilaan ruoka-aineallergioista tulee ilmoittaa etukäteen ruoka-aineallergialomakkeella https://www.espoo.fi/download/noname/%7B6D9E41D0-9382-4D25-8F5B-1A8B0D104FB3%7D/73823 .

Kun koulumme keittiö tietää oppilaan ruoka-aineallergisuuden, hänelle osataan valmistaa tarvittaessa oma ruoka-annos jo ensimmäisenä koulupäivänä. Se, ettei pidä jostakin ruokalajista ei kelpaa perusteluksi vaihtoehtoruokaan. Koulussa opetellaan syömään uusiakin ruokalajeja pieninä annoksina.  

YHTEYDENPITO KODIN JA KOULUN VÄLILLÄ    

Yhteyttä pidetään pääasiassa Wilma-järjestelmän pikaviestien avulla ja sähköpostilla. Myös soittaminen on mahdollista. Kaikilla opettajilla ei ole käytössään työpuhelimia, joten opettajat antavat syksyllä numeron, mistä opettajaa voi tavoitella tai jättää soittopyynnön. Wilma-järjestelmään myös merkitään, jos lapsi on esimerkiksi sairaana. Opettajat lähettävät säännöllisesti viestejä kotiin, jossa kerrotaan tärkeimmät tapahtumat. Koululta tulee kerran kuukaudessa Wilma-viesti, jossa kerrotaan koko koulun kuulumisia ja tapahtumia.  

Luokanopettajat tapaavat vanhemmat lukuvuoden alkupuolella. Niissä te huoltajat pääsette kertomaan omasta lapsestanne opettajalle ja tapaamaan opettajaa.  

Vanhempainilta järjestetään 26.8. Kutsun saatte koulujen alettua. Oppilaiden arviointikeskustelut järjestetään tammikuussa. Arviointikeskustelu toimii oppilaiden väliarviointina.  

KOULUTERVEYDENHUOLTO    

Koulutulokkaiden terveystarkastukset aloitetaan mahdollisuuksien mukaan kesäkuussa tai heti ensi syksyn alussa. Tiedotamme asiasta tarkemmin, kun aikataulut tarkentuvat.  

Terveisin  

Hösmärinpuiston ja Sunan  koulun rehtori Hanna Mikkonen  

sekä Hösmärinpuiston koulun väki  

Käyntiosoite:  

Hösmärinahde 5 02760 Espoo  

Postiosoite:  

PL 76309  

02070 ESPOON KAUPUNKI  

puh. rehtori 0406393140  

Sähköposti   hanna.mikkonen@espoo.fi