Eestinkallion koulun tammikuun tiedote 2020

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.1.2020 klo 9.50

Eestarista kuuluu

Tammikuussa 2020

Siirryimme vuoden vaihtumisen myötä myös uudelle vuosikymmenelle, 2020-luvulle. Suurlähettiläät -niminen yhtye lauloi aikanaan, että ”Kuka voisi kellot seisauttaa ja ajan pysäyttää?” Tämä tuntuisi olevan toivottavaa, mutta valitettavasti mahdotonta. Aika vierii eteenpäin tuoden mukanaan muutoksia ja uusia tuulia.

Kuluneen vuosikymmenen aikana olemme ottaneet aimo harppauksia niin monella elämän alueella kuin teknologiassakin. Älypuhelimet ovat muuttaneet arkeamme rajusti ja niiden myötä vaikkapa ihmisten tavoitettavuus on siirtynyt ihan ”nextille levelille”. Some on tullut jäädäkseen, olemme siitä sitten mitä mieltä tahansa. Toinen iso puheenaihe on ollut ilmastonmuutos ja sen vaikutukset luontoon, säähän ja ihmisten kulutustottumuksiin.

Koulussa käsittelemme näitä ajankohtaisia teemoja oppilaiden ikätaso huomioiden ja sopivasti oppiaineisiin sisällyttäen. Tuorein opetussuunnitelmamme antaa siihen hyviä eväitä.

Nykyajattelijat ennustavat, että tämän teknologian aikakauden jälkeen on tulossa inhimillisyyden aikakausi, sillä ihmistä ja ihmisyyttä ei oikeasti voi korvata millään. Koulumaailmassa haluamme pysyä kehityksen mukana, mutta samalla juurruttaa lapsia perinteiden tuntemiseen ja luomiseen. Koemme myös tärkeäksi kehittää lapsissa yhteisöllisyyden ja sosiaalisuuden taitoja, joille on ollut tarvetta koko ihmiskunnan historian ajan ja on edelleen tulevaisuudessakin.

Toivotamme kaikkiin Eestinkallion koulun oppilaiden perheisiin kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle ja vuosikymmenelle!

Koulumme tammikuun hyvinvointiteemana on ”Tunteet ja itsetuntemus” ja harjoittelemme mm. itsesäätelyä, huumorintajua ja arviointikykyä. Tärkeitä taitoja kaikki!

Tärkeitä päivämääriä tammikuussa:

Opettajat jatkavat tai aloittavat arviointikeskusteluja oppilaiden ja heidän huoltajiensa kanssa.

Ti 7.1. kevätlukukausi alkaa kaikissa luokissa työjärjestyksen mukaan.

Ke 8.1.-to 16.1.yläkouluhaku käynnissä

Ke 8.1.-ma 20.1. koulutulokkaiden ilmoittautuminen käynnissä (1.luokalle)

Ke 8.1. Westend Indians esittelee Eestinkallion koulussa pidettävää kerhotoimintaansa pitkällä välitunnilla liikuntasalin aulassa.

To 9.1. alkavat kevään ensimmäiset valinnaiskurssit 4-6 luokilla: Telinevoimistelu-kurssi, Luetaan ja nautitaan -kurssi, Ompelu-kurssi ja Puutyö-kurssi.

Uuden vuoden terveisin Eestarin väki