Koulu alkoi Auroran uusissa oppimistiloissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.8.2016 klo 15.09

Auroran koulun ja päiväkodin uudet oppimistilat avautuivat oppijoille tiistaina 16.8. lukuvuoden 2016–2017 alkaessa. Kolme vuotta väistötiloissa opiskelleet oppilaat pääsivät nyt tutustumaan uuteen koulu- ja päiväkotitilaan, joka  on noussut Träskändan kartanonpuiston ja luonnonsuojelueen ympäristöön Lippajärvelle.

Uutta koulurakennusta on kiitetty arkkitehtonisesti yhdeksi Espoon hienoimmista. Auroran kolmikerroksinen uudisrakennus on nollaenergia-pilottikohde. Tiloissa toteutuvat energiatehokkaat, arkkitehtoniset ja rakennustekniset ratkaisut, jotka hyädyntävät uusiutuvaa energiaa. Luonnonvaloa hyödynnetään Aurorassa mahdollisimman paljon ja auringon aiheuttamaa ylilämpenemistä ehkäistään ulkopuolisella suojauksella. Valaistus toteutetaan energiatehokkailla valaisimilla. Sisätilojen materiaalina on käytetty paljon sävyltään lämmintä puuta.

Aurora on 340 oppilaan ja 126 päiväkotilaisen oppimistila. Henkilökuntaa on noin 60. Yhteinen rakennus mahdollistaa esi- ja alkuopetuksen saumattoman yhteistyön. Myös neuvolan sijoittuminen samoihin toimitiloihin tehostaa yksiköiden yhteistoimintaa.

Auroran koulun toiminnan lähtökohtana on jokaisen oppilaan kunnioittava kohtaaminen ja heidän ainutlaatuisuutensa arvostaminen. Uudet koulutilat mahdollistavat myös opiskelun avautuvissa oppimistiloissa ja piha-alueiden hyödyntämisen. Uuden opetussuunnitelman mukainen syyslukukausi on alkanut.

Auroran uusista oppimistiloista ovat kirjoittaneet kuvin myös Espoon kaupungin kanssa yhteistyötä tehnyt rakentamisen yritys NCCTalotekniikka ja Industrial Prime.

Kuvat: Auer & Sandås Arkkitehdit