Toisesta kunnasta Espooseen tai Espoon sisällä muuttava oppilas

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Lukuvuoden 2020-2021 aikana hakeminen

Lähikouluun hakeminen

Täytä Lähikouluun hakeminen -lomake ja palauta se siihen kouluun, johon toivot lapsesi aloittavan koulunkäyntinsä. 

Painotettuun opetukseen hakeminen

Täytä haettavan painotuksen oma   hakulomake Tutustu hakuohjeisiin ja oppilasvalintaperusteisiin ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Lukuvuoden 2021-2022 alusta hakeminen 

Ensimmäiselle luokalle haetaan 8.1.-20.1.2021. Täytä Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen -lomake.

Seitsemännelle luokalle haetaan 8.1.-18.1.2021. Täytä Hakemus peruskoulun 7. luokalle -lomake. 

Lähikouluun hakeminen

Ilmoita lapsesi tuleva osoite Espoossa ja täsmällinen muuttopäivä lomakkeen kohdassa "Muuttava oppilas". Lapsellesi osoitetaan lähikoulu lomakkeella ilmoittamasi tulevan osoitteen perusteella, jos muutto tapahtuu viimeistään 2.8.2021. 

Lähikoulupäätös tehdään ehdollisena ja se tulee voimaan vain jos lomakkeella ilmoitettu osoite näkyy 2.8.2021 Digi- ja väestötietojärjestelmässä. Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö tarkistaa osoitetiedot. Päätös raukeaa, jos muutto ei ole tapahtunut eikä osoite näy em. järjestelmässä. Lapsellesi osoitetaan silloin lähikoulu 2.8.2021 voimassa olevan osoitteen perusteella.

Jos muutto tapahtuu ennen koulun alkua, mutta et ole ilmoittanut lapsen tulevaa osoitetta ja muuttopäivää em. lomakkeella, täytä Lähikouluun hakeminen -lomake ja toimita se siihen kouluun, johon toivot lapsesi pääsevän. Lähikoulu osoitetaan, kun muutto on tapahtunut.

Painotettuun opetukseen hakeminen

Ilmoita lapsesi tuleva osoite Espoossa ja täsmällinen muuttoajankohta lomakkeen kohdassa "Muuttava oppilas". Jos haettavan painotuksen oppilasvalinnan perusteena on valintakoe, lapsesi tulee osallistua valintakokeeseen samanaikaisesti espoolaisten oppilaiden kanssa. Painotetun opetuksen hakuajat ja -ohjeet sekä valintakoepäivät.

Jos lapsesi tulee valituksi hakemaansa opetukseen, valitsemispäätös tehdään ehdollisena ja se tulee voimaan vain jos lomakkeella ilmoitettu osoite näkyy 2.8.2021 Digi- ja väestötietojärjestelmässä. Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö tarkistaa osoitetiedot. Päätös raukeaa, jos muutto ei ole tapahtunut eikä osoite näy em. järjestelmässä. Lapsellesi osoitetaan silloin lähikoulu 2.8.2021 voimassa olevan osoitteen perusteella.