Kaksikieliseen opetukseen (suomi-englanti) hakeminen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Kaksikielinen opetus (suomi-englanti) on tarkoitettu Espoossa asuville suomenkielisille oppilaille. Oppilaaksi voidaan hakeutua koko Espoon alueelta.

Kaksikielisen opetuksen ryhmät luokilla 1–6 toimivat Jalavapuiston ja Niittykummun kouluissa. Meritorin kouluu suunniteltua ensimmäisen luokan opetusryhmää ei vähäisen hakijamäärän vuoksi perustettu lukuvuodelle 2020-2021. Luokilla 7–9 ryhmät toimivat Haukilahden ja Nöykkiön yläkouluissa sekä luokilla 1–9 Kilonpuiston ja Kuitinmäen yhtenäiskouluissa. Kuhunkin kouluun 1. ja 7. luokalle lukuvuonna 2020-2021 valittavien oppilaiden enimmäismäärät on päätetty opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa 23.10.2019 § 166

Kaksikieliseen opetukseen 1. luokalle hakeminen (HAKU PÄÄTTYNYT)

Täytä Peruskoulun 1. luokalle ilmoittautuminen -lomake verkkopalvelu Wilmassa 8.1.-20.1.2020. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää lomaketta Wilmassa, täytä paperinen lomake ja palauta se suomenkielisen opetuksen tulosyksikköön viimeistään 20.1.2020. Palautusosoite on näkyvissä lomakkeen yläreunassa. Myöhässä toimitettuja hakemuksia ei huomioida!

Tutustu Tervetuloa ekaluokalle -oppaaseen ja tiedotustilaisuuden materiaaliin ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Lomakkeet

Hakuaika

  • 8.1.-20.1.2020

Valintakoe

  • Ke 5.2.2020. Hakijat saavat erillisen kutsun.

Oppilasvalintaperusteet

Kaksikieliseen opetukseen 7. luokalle hakeminen (HAKU PÄÄTTYNYT)

Täytä Hakemus peruskoulun 7. luokalle -lomake verkkopalvelu Wilmassa 8.1.-16.1.2020. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää lomaketta Wilmassa, täytä paperinen hakulomake ja palauta se lapsesi nykyiseen Espoon kaupungin kouluun viimeistään 16.1.2020. Myöhässä toimitettuja hakemuksia ei huomioida.

Kilonpuiston ja Kuitinmäen yhtenäiskouluissa kaksikielisessä opetuksessa 6. luokalla opiskelevien oppilaiden ei tarvitse täyttää hakulomaketta jatkaessaan oman koulunsa kaksikielisessä opetuksessa 7. luokalla. Jalavapuiston ja Niittykummun koulujen kaksikielisessä opetuksessa 6. luokalla opiskelevien oppilaiden huoltajien tulee täyttää hakulomake ja ilmoittaa kaikki kaksikielisen opetuksen koulut hakujärjestykseeä, mikäli haluaa jatkaa kaksikielisessä opetuksessa 7. luokalla.

Tutustu Yläkoululaisen oppaaseen ja tiedotustilaisuuden materiaaliin ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Hakulomake

Hakuaika

  • 8.1.-16.1.2020

Valintakoe

  • Valintakoe järjestetään ke 29.1.2020 klo 9, Espoo International School. Hakijoille ei lähetetä erillistä valintakoekutsua. Hakijoiden tulee saapua koululle viimeistään klo 8:45.
  • Kaksikielisessä opetuksessa 6. luokalla opiskelevat oppilaat eivät osallistu valintakokeeseen.

Oppilasvalintaperusteet

Kaksikieliseen opetukseen muille luokka-asteille hakeminen

Jos lukuvuoden aikana on vapautunut oppilaspaikkoja ja ne eivät ole täyttyneet kesken lukuvuotta Espooseen muuttaneista hakijoista, voidaan vapaille oppilaspaikoille ottaa syksyllä järjestettävän valintakokeen perusteella uusia oppilaita. 

Täytä Kaksikieliseen opetukseen (suomi-englanti) vuosiluokille 2-9 hakeminen -lomakeja toimita se ensisijaisesti haettavaan kaksikielistä opetusta tarjoavaan kouluun. Lisätietoa ns. väliluokille hakemisesta ja vapaista oppilaspaikoista saa kaksikielistä opetusta tarjoavista kouluista.

Syksyn 2020 valintakoe

Valintakoe järjestetään 6.8.2020. Tarkista kaksikielistä opetusta tarjoavasta koulusta tarkemmat tiedot. Syksyn valintakokeeseen voivat osallistua

  • oppilaat, jotka ovat asuneet 5.2.2020 järjestetyn valintakokeen ajankohtana pysyvästi ulkomailla
  • oppilaat, jotka ovat muuttaneet Espooseen hakuajan päätyttyä, mutta ennen syksyllä järjestettävää valintakoetta.