Montessoriopetukseen hakeminen

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä

Montessoripedagogiikan mukaisessa opetuksessa luokat koostuvat eri-ikäisistä oppilaista. Oppilaat voivat edetä omaa tahtiaan ja seurata omia kiinnostuksen kohteitaan. Montessoriopetusta tarjotaan vuosiluokilla 1-6 Niittykummun ja Ruusutorpan kouluissa.

1. luokalle hakeminen (2021-2022)

Täytä Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen -lomake verkkopalvelu Wilmassa 8.1.-20.1.2021 tai palauta paperinen lomake suomenkielisen opetuksen tulosyksikköön viimeistään 20.1.2021. Palautusosoite näkyy lomakkeen yläkulmassa. Myöhässä toimitettuja hakemuksia ei huomioida!

Hakuaika

 • 8.1.-20.1.2021

Hakulomake

Valintakoe

 • Ei valintakoetta

Oppilasvalintaperusteet

Oppilaat valitaan montessoriopetukseen ensimmäiselle luokalle seuraavassa etusijajärjestyksessä:

 1. Hakijat, jotka ovat osallistuneet päiväkodin montessoriopetukseen ja joiden sisko/veli on päätöksentekohetkellä koulun montessoriluokalla. 
 2. Hakijat, jotka ovat osallistuneet päiväkodin montessoriopetukseen mutta sisko/veli ei ole päätöksentekohetkellä koulun montessoriluokalla.
 3. Hakijat, jotka eivät ole osallistuneet päiväkodin montessoriopetukseen mutta sisko/veli on päätöksentekohetkellä koulun montessoriluokalla.
 4. Hakijat, jotka eivät ole osallistuneet päiväkodin montessoriopetukseen eikä sisko/veli ole päätöksentekohetkellä koulun montessoriluokalla.

Jos valintaperusteet täyttäviä hakijoita on enemmän kuin oppilaspaikkoja, suoritetaan kohtien 1-2 hakijoiden kesken arvonta. Jos espoolaisten valintaperusteet täyttävien hakijoiden jälkeen on vielä vapaita paikkoja, voidaan oppilaspaikoille ottaa toisessa kunnassa asuvia hakijoita valintaperusteiden mukaisessa järjestyksessä.

Oppilasvalintaperusteet kokonaisuudessaan: Montessoriopetuksen oppilasvalintaperusteet (pdf, 8 Kt) 

Opetukseen valittavien enimmäismäärä

Vuosiluokille 2-6 hakeminen

Täytä Montessoriopetukseen hakeminen (vuosiluokat 2-6) -lomake ja palauta se siihen montessoriopetusta tarjoavaan kouluun, johon lapsesi hakee (Niittykummun tai Ruusutorpan koululle). Palautusosoitteet näkyvät lomakkeella.

Hakulomake

Oppilasvalintaperusteet

Jos montessoriopetuksessa vuosiluokilla 2-6 vapautuu lukuvuoden aikana oppilaspaikkoja, valitaan vapaille oppilaspaikoille oppilaita seuraavassa etusijajärjestyksessä:

 1. Hakijat, jotka ovat opiskelleet montessoriopetuksessa toisessa koulussa Espoossa tai muualla ja joiden sisko/veli on päätöksentekohetkellä koulun montessoriluokalla.
 2. Hakijat, jotka ovat opiskelleet montessoriopetuksessa toisessa koulussa Espoossa tai muualla, mutta sisko/veli ei ole päätöksentekohetkellä koulun montessoriluokalla.
 3. Hakijat, jotka ovat osallistuneet päiväkodin montessoriopetukseen.
 4. Hakijat, jotka eivät ole opiskelleet montessoriopetuksessa

Oppilasvalintaperusteet kokonaisuudessaan: Montessoriopetuksen oppilasvalintaperusteet (pdf, 8 Kt)