Espoo mukana Educa-messuilla – esillä osallisuus, hyvinvointi ja monilukutaito

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.1.2020 klo 15.30

Viime vuonna esittelimme Educa-messuilla kestävää kasvatusta ja tulevaisuuden taitoja, tällä kertaa Espoon osastolla kuullaan osallisuudesta, hyvinvoinnista sekä monilukutaidosta.

Osastollamme espoolaisesta toiminnasta kertovat oppilaat, kasvatuksen ja opetuksen asiantuntijat sekä rekrytoinnin ammattilaiset. Ensimmäistä kertaa osastolla on mukana myös Espoon kaupunginkirjasto. Maailman parhaana palkittu kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä espoolaisten koulujen ja päiväkotien kanssa esimerkiksi työpajoja, mediakasvatusta ja kirjavinkkausta.

Lue alta lisää ohjelmastamme alta, nähdään messuosastolla 6n70!

Perjantai 24.1.2020

Klo 11-13 Mitä tekee HYVE-agentti? – hyvinvointitoiminnan esittely

Hyve-agenttioppilaat ja -opettajat levittävät hyvää Eestinkallion koulussa. Toimintaan liittyvät niin kaveritaitojen harjoittelu, omien ja toisten vahvuuksien etsiminen kuin rauhoittuminen arjen keskellä sekä hyvinvoinnin teemapäivät.

Aloita messupäivä hierontapiirissä tai piipahda juttelemaan hyvinvointia edistävästä toiminnasta! Paikalla on alakoulun Hyve-agenttioppilaita ja -opettajia.

Lisää aiheesta: Vahvuudet esiin ja hyvinvointia kouluun! Eestinkallion koulussa toimivat Hyve-agentit

Klo 12-14 Lumoudu Green Screenistä – työpajaesimerkki kirjastoilta

Vihreän kankaan lumo -työpajat innostavat raottamaan sanallista ja kuvallista arkkua. Työpajassa tarinaan keksitään oma jatko Green Screen -kangasta hyödyntäen. Työpajassa pääset tutustumaan samalla Espoon kaupunginkirjaston toimintaan.

Klo 13-15 Koulussa jokainen saa vaikuttaa

Oppilaat toimivat ja vaikuttavat aktiivisesti Juvanpuiston koulun oppilaskunnan tiimeissä, kuten Liikkuva koulu -tiimissä, mopotiimissä ja hyvän tekemisen tiimissä. Hyväntekeväisyyttä, liikuntatempauksia ja ruokahävikin vähentämistä – skaala on laaja.

Perjantaina paikalla on oppilaita sekä koulun rehtori kertomassa, mitä tiimit ovat saaneet aikaan, miten tavanomaisesta poikkeava toiminta on innostanut oppilaita osallistumaan ja miksi erilaisia osallistumistapoja tarvitaan.

Klo 14-17 Svebi i rörelse: arkiliikuntaa ja henkilöstön hyvinvointia

Liikuntakampanja ”Svebi i rörelse” kannustaa tänä lukuvuonna koko ruotsinkielisten sivistyspalvelujen henkilökuntaa liikkumaan ja kiinnittämään huomioita omaan hyvinvointiin sekä työssä että vapaa-ajalla. Kampanjaan liittyy myös leikkimielinen kilpailu, jossa koulujen ja päiväkotien henkilökunta kerää liikkumalla pisteitä omalle tiimilleen.

Tervetuloa keskustelemaan arjen hyvinvoinnista!

Klo 16- Kirjasto, jonka nuoret toivoivat

Opiskelijat toivoivat Otaniemen lukion uusiin tiloihin kaikille avointa oikeaa kirjastoa, joka ”yhdistäisi vanhat ja nuoret”. Lukiolainen ja kirjastopedagogi kertovat, miten nuorten hienosta ideasta tuli totta ja miten yhteiselo uudella kampuksella sujuu.

Lauantai 25.1.2020

Klo 12-14 Öppiäis-paja – askartele oma minirobottisi!

Öppiäiset ovat helppotekoisia ja sympaattisia minirobotteja, joita rakennetaan messujen lisäksi työpajoissa espoolaispäiväkodeissa ja eskareissa yhteistyössä kaupunginkirjaston kanssa.

Öppiäisten rakentaminen innostaa lapsia tutustumaan arjen teknologiaan luovuuden kautta. Öppiäinen voi näyttää miltä vaan – vain mielikuvitus on rajana. Minirobotit voi myös liittää eri teemoihin ja tarinoihin. Öppiäisiä rakennetaan esimerkiksi kierrätysmateriaalista ja pattereista. Kannattaa olla nopea, materiaaleja on 50 ensimmäiselle!

Klo 14-17 Esiintymistaitoja ja sirkusta – ESKO esittäytyy

Espoon esittävän taiteen koulu on yksi taiteen perusopetusta Espoossa tarjoavista oppilaitoksista. Messuilla ESKO opettaa sirkusta ja esiintymistaitoa – opi uutta messuvierailulla!

Klo 14-17 Svebi i rörelse – tervetuloa keskustelemaan arkiliikunnasta ja henkilöstön hyvinvoinnista