Viherkallion päiväkodin ilmanvaihdon säätötyöt alkavat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.5.2019 klo 14.13

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy on tehnyt päiväkotiin sisäilmasto- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen. Tutkimus sisälsi ulkoseinien ja alapohjan kosteusteknisen kunnon tutkimisen, sekä sisäilmamittauksia ja ilmanvaihdon riittävyyden arvioinnin. Raportti valmistui 11.4.2019.

Tutkimuksissa todettiin rakennuksessa olevan sellaisia puutteita, joiden voidaan arvioida jonkin verran heikentävän sisäilman laatua.

Kohteen ilmanvaihto on säädetty toimimaan ympärivuorokautisesti täydellä teholla. Sisäilman laadun parantamiseksi kiinteistö ylipaineistetaan kuluvalla viikolla. Tällä estetään mahdollisten epäpuhtauksien siirtyminen rakenteista sisätiloihin.

Sweco seuraa ylipaineisuutta ja sen pysymistä toivotulla tasolla noin kahden viikon ajan. Kuusi mittaria asennetaan 20.5. Ensimmäinen tarkastusluenta suoritetaan 27.5, jonka jälkeen tehdään tarvittaessa korjaavat toimenpiteet ja jatketaan seurantaa vielä viikolla. Tämän jälkeen suoritetaan uusi luenta. Mikäli painesuhteet pysyvät toivotulla tasolla, ei seurantamittauksia enää jatketa tämän jälkeen. 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Hannele Haavisto

Asiakaspäällikkö Tuuli Nylander